Algemeen Handelsblad/Jaargang 83/Nummer 26217/Ochtendblad/Architectura et Amicitia

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Architectura et Amicitia
Auteur(s) Anoniem
Datum Donderdag 14 april 1910
Titel Architectura et Amicitia
Krant Algemeen Handelsblad
Jg, nr 83, 26217
Editie, pg Ochtendblad, Eerste Blad, 2
Algemeen Handelsblad vol 083 no 26217 Ochtendblad Architectura et Amicitia.jpg
Opmerkingen Adriaan Willem Weissman vermeld als A.W. Weissmann, Joseph Cuypers als Jos Cuypers, Pierre Cuypers als P.J. Cuypers
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Architectura et Amicitia.

      In Parkzicht werd gisteravond de 1277e gewone ledenvergadering gehouden.
      Van de club van Utrechtsche leden van het Genootschap was een verzoek, ingekomen, om mede aan te dringen op de instelling van een schoonheidscommissie voor de bebouwing van een terrein ingesloten door Nicolaasweg, Prinsenstraat en Baanstraat te Utrecht. Verschillende vereenigingen op bouwkundig en kunstgebied zijn uitgenoodigd tot eene 21 April a.s. aldaar te houden vergadering, waarin die zaak wordt besproken. Het Genootschap voldeed aan het verzoek en besloot den heer A. W. Weissmann als zijn vertegenwoordiger naar noemde vergadering af te vaardigen.
      Vervolgens werd de concept-nationale-prijsvraagregeling, die gistermiddag eveneens in den Bond van Ned. Architecten een punt van bespreking had uitgemaakt, beha[n]deld. Aan de afgevaardigden in de gemeenschappelijke commissie voor het ontwerp werd, inzake eventueele wijzigingen vrij mandaat verleend.
      Ten slotte gaf de heer Jos Cuypers een kore toelichting bij een collectie platen van het door dr. P J. Cuypers gerestaureerde kasteel „Haarzuylens”.