Algemeen Handelsblad/Jaargang 98/Nummer 31713/Avondblad/Tijdschriften

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tijdschriften
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 19 juni 1925
Titel Tijdschriften
Krant Algemeen Handelsblad
Jg, nr 98, 31713
Editie, pg Avondblad, derde blad, 10
Opmerkingen Jacobus Alida van der Kloes vermeld als Van der Kloes, Jannes Gerhardus Wattjes als Wattjes, Theo van Doesburg als Th. Van Doesburg
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Tijdschriften.

Het Bouwbedrijf.

      Twee losse platen in „Het Bouwbedrijf”: een afbeelding van het Museum in de Carnegielaan te Den Haag, een werk van den architect C. J. M. van Duyne, en een van een detail van het gebouw van de Woodbrokers te Barchem, door den architect G. J. Postel. De ingenieur M. E. H. Tjaden huldigt professor Van der Kloes bij een portret van den jubilaris. Over het op de losse platen afgebeelde werk schrijft prof. Wattjes en Th. Van Doesburg bespreekt, bij reproducties enkele vernieuwingspogingen in de Oostenrijksche en Duitsche architectuur.

Bouwen.

      Prof. J. A. van der Kloes, de 80-jarige, wordt in „Bouwen” hulde gebracht door den ir. P. F. van der Wallen. In hetzelfde nummer komt een geïllustreerde bespreking voor van eenige door den ir. H. F. Mertens gestichte bankgebouwen.

Oudheidkundig Jaarboek.

      Het „Oudheidkundig Jaarboek” is voor een groot deel gevuld met twee bijdragen van A. Staring; de eene over de geschiedenis van Dordrecht en de andere over de monumenten der stad, waar deze week de Oudheidkundige Bond bijeenkomt. Fraaie illustraties naar interieurs en gezichten van de oude, schilderachtige stad versieren het geschrevene. Verder bevat de aflevering het verslag van de commissie tot voorbereiding van een repertorium van Nederlandsche topografische afbeeldingen en de notulen van de algemeene vergadering van den B[o]nd, gehouden op 6 April l.l. te ’s-Gravenhage.