Limburger Koerier/Jaargang 53/Nummer 84/Gisterenavond vergaderden in Café Central de bewoners van de Markt en omliggende straten

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gisterenavond vergaderden in Café Central de bewoners van de Markt en omliggende straten, [...]
Auteur(s) Anoniem
Datum Donderdag 28 juli 1898
Titel Limburgsch Nieuws. Gisterenavond vergaderden in Café Central de bewoners van de Markt en omliggende straten, [...]
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 53, 84
Editie, pg [Dag], tweede blad, [2]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

      Gisterenavond vergaderden in Café Central de bewoners van de Markt en omliggende straten, ten einde te beraadslagen over de oprichting van een altaar op de Markt tijdens de processie. Met het oog op de groote kosten werd besloten voorloopig alleen het voetstuk van het altaar aan te schaffen, welk voetstuk voor fondament moet dienen van het later te bouwen altaar. Dit voetstuk, ontworpen door den weleerw. heer kapelaan Windhausen, krijgt een hoogte van circa 2 l/2 meter. Het zal voorzien zijn van drie trappen, waarlangs breede bordessen, die aan allen, welke meer direct bij het Baldakijn behooren, gelegenheid zullen verschaffen erop plaats te nemen terwijl de Benedictie over de stad zal gegeven worden.
      Om de benoodigde gelden te verkrijgen heeft de commissie uit ieder der straks genoemde straten twee heeren aangewezen, die zich ieder in hun straat belasten zullen met het aanbieden van een lijst, waarop men van zijne deelneming blijk kan geven.
      Aangezien het hier geldt een werk tot stand te brengen, dat aan onze processie een ongekenden luister zal verleenen, twijfelt men niet of de deelname zal een algemeene zijn.