Overleg hoofdportaal:Rechtsdocumenten

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoi,

Ik heb de link naar de Categorie Nederlandse wetgeving op deze pagina proberen aan te passen van een externe link naar een interne. Helaas weet ik niet goed hoe dat moet, en mijn mislukte poging is door gebruiker:Kempm teruggedraaid. Op de Nederlandse wiki's ben ik nog nieuw en ik weet niet wat de policy hier precies is maar op de engelse worden dit soort links vermeden. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Avoid_self-references, of deze lijst met (meestens opgeloste) problemen http://en.wikipedia.org/wiki/User:Wmahan/Articles_with_self-references. Wat is hier de policy? Sander123nl 23 nov 2006 14:47 (CET)

Misschien begrijp ik je niet helemaal goed, maar Categorie linkjes zijn die linkjes onderaan de pagina. Het Hoofdportaal:Rechtsdocumenten zit in de Categorie:Recht. Als je deze pagina wilt toevoegen aan de Categorie:Nederlandse wetgeving kan dat door [[Categorie:Nederlandse wetgeving]] ergens op de pagina te typen. (Liefst onderaan echter). Deze pagina zit echter al in de Categorie:Recht en de Categorie:Nederlandse wetgeving maakt onderdeel uit van Categorie:Recht, dus heeft het niet heel veel zin. Een linkje zelf naar een categorie plaatsen anders dan dat die link onderaan de pagina terechtkomt kan door [[:Categorie:Nederlandse wetgeving]] te typen Categorie:Nederlandse wetgeving. Maar wederom gezien het feit dat de pagina gewoon in de Categorie:Recht zit, is het overbodig.
Als hiermee je vraag nog niet beantwoord is moet je hem nog maar eens beter uitleggen wat je probeert te doen.
Voor wat betreft policies, die zijn er niet of nauwelijks, en een terugdraai aktie zoals ik gedaan heb is derhalve volledig de verantwoordelijkheid van mij. Maar je kunt me altijd de huid vol schelden, misschien luister ik dan wel :) --Kempm 23 nov 2006 16:14 (CET)
Ahh! dat is het precies. Het is natuurlijk niet belangrijk of zo. Maar ik vind een link als dit:[[1] er een beetje gek uit zien. Het lijkt een externe link, maar hij gaat eigenlijk gewoon intern. Maar als je [[category: ..]] typt dan krijg je niet wat je wilt, dan komt de portal pagina in de category en dat is onzin. Met de : erbij gebeurt er precies wat ik wilde bereiken, een link naar een category terwijl je gewoon binnen de wikisource namespace blijft. Zoals gezegd geen wereld issue, maar het maakt het allemaal iets consistenter (er zijn ook wat andere praktische voordelen, zie de links boven). Ik het, op de door jou voorgestelde manier aanpassen. Sander123nl 27 nov 2006 09:56 (CET)