Pagina:TDKGM 01.131 Koleksi dari Perpustakaan Museum Tamansiswa Dewantara Kirti Griya.pdf/2

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze pagina is proefgelezen


alles bij jou. Ik weet niet wat daarvan de oorzaak is. Gebrek aan tijd misschien? Ik zou me dat kunnen indenken, met die mooie volle school van je. Je laat je er toch niet door afschrikken, dat de Handleiding-adviseur 't niet dadelijk geheel goedkeurde? Dat doet er immers niets toe en hij heeft daartoe het volste recht. De heer Boswinkel zou niets liever zien dan dat jouw boekje werd aangenomen. En–dat snap je wel–ik ook! Hier ligt nu een middel voor je om eens een flink extra'tje te verdienen (de heer B. wil 't ook voorstellen voor op de volksscholen, dus we zullen eenige duizenden boekjes noodig hebben!)

Als je dat geld voor jezelf wellicht niet noodig hebt, wat zou je 't dan niet prachtig kunnen gebruiken voor je school!

Wat aan de heeren Boswinkel en van der Plas niet gelukt is, hoop ik te bereiken. Jij en ik staan door onze jarenlange vriendschap dan ook wel eenigszins anders tegenover elkaar.

Toen ik destijds bij je was, sprak je me al over dat zangboekje en ik verheugde mij er toen al in indirect te kunnen medewerken tot aankoop vcan een van jouw uitgaven. Er valt op dat gebied nog heel wat te verdienen en ik zou jou dat van harte gunnen.

Vertel me eens waar 't nu op afstuit; maar nog beter, schrijf me wanneer we het verbeterd manuscript tegemoet kunnen zien.

Ik verlaat Java 2 feb (met verlof) en zou 't leuk vinden vóór dien die bestelling in orde te kunnen maken.

Hoor ik dus in elk geval wat van je. Doe je het niet - ja dan doet een ander 't en dan gaat dit voordeeltje jou voorbij. Het Dept is