Nederlandsche Courant/1784/Nummer 79/Te Cadix zyn gearriveerd

Uit Wikisource
‘Te Cadix zyn gearriveerd […]’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Nederlandsche Courant, vrijdag 2 juli 1784, [p. 2]. Publiek domein.

[ 2 ]Te Cadix zyn gearriveerd Christiaan Meyer, de Stad Haarlem, van Amſterdam, Hans Matthyſe, de Providentie, van Wyburg, Pieter Gayke, de Merturius, van Livorno, Andries Asberg, de Nephtunis, van Canarien, Hans Andries Erichs, de Concordia, Claas Jaspers, de Hercules, beide van Hamburg, Fredrik Jenſen, Conſtantia, van Ostende, Christiaan Richelſen, de Concordia, van Mallaga, Carles Derdos, de Anna Catelina, van Wyburg, Jnan Maſon, van Nantes, Tomas Colliyer, van Charlestown, en van daar is vertrokken Tomas Lorentſen, na Amſterdam.
Te Lisbon Booy Symons, de Jacob, van Rotterdam, Jens Brundbye, de geheime Raad Roſenerone, van Coppenhagen, Jan Nobel, de Vrouw Anna Eliſabeth, van Amſt. en van daar is vertrokken Teunis Smith, Curacao’s Welvaren, Johan Blom, Prins Carel, beide na Genua.
Te Livorno B. Pasſer, de David, P. Paolovich, de Anna, beide van Smirna.
Te Carthagena Wybrand Pieters, van Amſterdam.
Te Havre de Grace Willem Dalmeyer, van Nisſa.
Te Bourdeaux Nanning Cornelis, van Ferrol.
Te Barcelona Hooye Fredriks, van Amſterdam.
Te Bilbao Gerlof Pieters Bouman, de Jonge Dionys, in 9 dagen van Amſterdam, Jelle Hanſes, van Datzig.
Te Oſtende C. Thibou, van St. Malo, H. Weijer, van Dantzig; en vertrokken J. de Ouden, na Windouw.
Te Hellevoet en de Maas W. Volkerts, van Whight, K. van Daalhuiſen, C. Chapman, N. Knudſen, D. Jahnke, J. Verboom, alle uit de Oostzee.
Voor Amſterdam Tomas Jelders Staghouder, van Hamburg.
Den 14 Juny was agter Boelin, door gebrek aan Water, edog in goede ſtaat, ten Anker gekomen Volkert Richert, van Terra-Vecchia, na Amſterd., had veel Storm en tegenwinden uitgeſtaan, en zou by de eerſte gelegenheid weder vertrekken.