Anoniem/Wetenschap en kunst

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wetenschap en kunst
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 8 november 1905
Titel Wetenschap en kunst
Krant Het Nieuws van den Dag
Jg, nr ?, 10999
Editie, pg [Dag], Vijfde Blad, 15
Opmerkingen Ludolf Bakhuizen vermeld als Ludolf Bakhuyzen, Adriaen Brouwer als Adriaan Brouwer, Jheronimus Bosch als Hieronymus Bosch
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

WETENSCHAP EN KUNST.


      De heeren Frederik Muller & Co. kondigen tegen 14 November weder een belangrijke veiling aan van oud-Hollandsche kunst. Het zijn de collecties van de heeren Ladislaus Bloch te Weenen en het eerste gedeelte der verzameling van Dr. Guimbault te Nice en te Parijs. Elk dezer kabinetten is beechreven in een afzonderlijken catalogus met fraaie platen.
      In de collectie Bloch zien we omschreven en voor een deel ook afgebeeld werken o. a. van Ludolf Bakhuyzen, Adriaan Brouwer, Jansen van Ceulen, Aelbert Cuyp, Gerard Dou, Govert Flinck, Heda, de Heem, Th. de Keyzer, Nicolaes Maes, J. M. Molenaer, Netscher, A. van Ostade, Seghers, Teniers, Weenincx, Wynants en R. Zeeman. Benevens verschillende Hollandsche, Vlaamsche en Italiaansche primitieven.
      ln de collectie-Guimbault o. a. werk van Avercamp, Hieronymus Bosch, Camphuyzen, J. Gz. Cuyp, de Heem, Carle van Loo, Jan Matsys, Antonio Moro, Nattier, Sal. v. Ruysdael, Saftleven en Teniers.
      Kijkdagen zijn: Zaterdag, Zondag en Maandag a. s. in de Doelenstraat.