Architectura/Jaargang 5/Nummer 12/De circulaire

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘De circulaire, door eenige schildersgezellen-vereenigingen gezonden aan de patroons hier ter stede, […]’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit Architectura, jrg. 5, nr. 12 (zaterdag 20 maart 1897), p. 72. Publiek domein.

[ 72 ]  — De circulaire, door eenige schildersgezellen-vereenigingen gezonden aan de patroons hier ter stede, welke in ons vorig blad werd medegedeeld, is donderdag 11 maart in eene vergadering van den Nederlandschen schildersbond, afd. amsterdam, expres voor dit doel belegd, behandeld. Nadat besloten was dat niet ieder persoonlijk de circulaire zou beantwoorden, maar dat het antwoord van de vergadering in zijn geheel zou worden gezonden, werd de volgende motie aangenomen:
 „De vergadering van leden der afd. amsterdam van den Nederl. schildersbond, met de door haar geïntroduceerde schilderspatroons, gehouden op 11 maart in ’t lokaal Concordia te amsterdam, heeft besloten, na bespreking der circulaire van eenige schildersgezellen-vereenigingen gezonden aan de patroons: het bestaande loon te behouden en wat het stukwerk betreft, te zullen handelen naar omstandigheden.
 Een vrij poover resultaat dus voor de schildersgezellen.