De Tijd/1880/Nummer 10075/Volgens een bericht

Uit Wikisource
‘Volgens een bericht, dat dezer dagen den rondgang door de pers maakte, zou men te Beekbergen een ontaard geneesheer bezitten, […]’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit De Tijd, donderdag 26 augustus 1880, [p. 2]. Publiek domein.

[ 2 ]Volgens een bericht, dat dezer dagen den rondgang door de pers maakte, zou men te Beekbergen een ontaard geneesheer bezitten, die hardnekkig weigerde aan een man, die plotseling ernstig ziek was geworden, hulp te verleenen, omdat die man een schuld van verleden jaar aan dien geneesheer niet betaalde.
Uit Apeldoorn wordt thans aan het Handelsblad gemeld, dat de toedracht der zaak onjuist is voorgesteld.
»Een ingezetene dezer gemeente — zoo schrijft men — wiens echtgenoote verleden jaar door bedoelde geneeskundige was behandeld, bleef niet alleen in gebreke het verschuldigde te voldoen, maar riep bovendien de hulp van een ander geneeskundige in.
»Bedoelde ingezetene vervoegde zich verleden week bij den geneesheer, die zijn vrouw had geholpen, met verzoek hem een middel te geven tegen buikpijn. Toen de geneesheer daarna opmerkte, dat hij hem dit middel wel wilde geven, doch nu ook betaling verlangde, zeide de man, dat hij het geld niet bij zich had, doch het zou gaan halen.
»De man echter vertrok en is niet weder verschenen.”