GC/X-Beelden

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
X-Beelden (Ingezonden)
Auteur(s) G.C.
Datum Dinsdag 10 augustus 1920
Titel X-Beelden. (Ingezonden)
Krant Het Vaderland
Jg 52
Editie, pg Avondblad A, [1]
Vaderland 1920-08-10 avond A p 1.jpg
Opmerkingen Reactie op het artikel X-Beelden. De opmerking dat dit een reactie is op een artikel uit het avondblad van (zondag) 8 augustus is een ‘dadaïstisch’ grapje, op zondagen werd alleen een ochtendblad uitgegeven.
Genre(s) Proza
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

X-BEELDEN.


(Ingezonden).


      In antwoord op uw vragen in het Avondblad van 8 Augustus deel ik U het volgende mee:
      Voordat ik het Vaderland van 4 Augustus in handen kreeg, wist ik niet dat de heer I.K. Bonset bestond, dan wel of het een dame is, en ook nu is het me niet bekend, of dit een pseudoniem of de werkelijke naam is. Daarna heb ik evenmin met deze(n) in verbinding gestaan, zoodat hij of zij mogelijk voor sommige onderdeelen van het werkstuk een eenigszins van de mijne afwijkende verklaring zou willen geven, doch ik geloof toch in hoofdzaak zijn bedoeling te hebben weergegeven.
      Volgens mijn meening zou de asch, evenals het stof waartoe alles weerkeert of wel: de scherven van den kosmos, worden verspreid over de aarde, overal op en in, o.a. in schrijver’s theekopje, waarmee hij dan wou aanduiden, hoe naar willekeur dat stof (of die asch) op den duur wordt verstrooid.
      Aan het telefoonnummer dacht ik, doordat ik me een advertentie van het crematorium herinnerde, die ik tevoren in de krant had aangetroffen.


G. C.


      Dan aan den inzender voor zijn vernuftige oplossing onvoorwaardelijk onze hulde! — Red.

Afkomstig van Wikisource NL, de Vrije Bron. "https://nl.wikisource.org/w/index.php?title=GC/X-Beelden&oldid=105070"