Haagsche Courant/1933/Nummer 15433/Verkeersongevallen

Uit Wikisource
‘Verkeersongevallen’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Haagsche Courant, woensdag 31 mei 1933, vijfde blad, [p. 1]. Publiek domein.
[ vijfde blad, 1 ]

Verkeersongevallen.

 Gistermorgen omstreeks 8.15 werd op het Spui bij de Ged. Gracht de 23-jarige wielrijdster J. G., wonende in de Agrippinastraat te Voorburg, aangereden door een personenauto, bestuurd door den 32-jarigen A. C. de J. uit de Scheldestraat. Mej. G. bekwam een wond aan het achterhoofd en werd door den gem. geneesk. dienst vervoerd naar het ziekenhuis Zuidwal. Zij had vermoedelijk niet tijdig het teeken van richtingverandering gegeven.
 Gistermiddag is door den gem. geneesk. dienst naar het ziekenhuis Zuidwal vervoerd de 57-jarige voetganger H. J. N. uit de Joris v. d. Hagenstraat, die op den hoek van de Groot Hertoginnelaan en de Laan van Meerdervoort door een wielrijdster was aangereden, tengevolge waarvan hij zijn linkerbeen had gebroken.
 In verband hiermede verzoekt de comm. van politie der afd. C. alhier eventueele getuigen dezer aanrijding zich tot het geven van inlichtingen te willen melden aan het bureau zijner afdeeling aan het Alexanderplein.
 Gisteravond werd op den hoek van de Laan van Meerdervoort en de Waldeck Pyrmontkade een verkeerspaal aangereden door een motorrijwiel, bestuurd door den 38-jarigen F. J. F[.] E., uit de Hazelaarstraat, die onder drankinvloed verkeerde. Hij brak zijn linkerarm en werd naar het ziekenhuis Zuidwal vervoerd. De verkeerspaal werd beschadigd, terwijl van het motorrijwiel verschillende onderdeelen verbogen werden.