Haagsche Courant/1936/Nummer 16338/Haagsche Muziek-Academie

Uit Wikisource
‘Haagsche Muziek-Academie. Concert voor de Bleekneusjes’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Haagsche Courant, maandag 11 mei 1936, vierde blad, p. 3. Publiek domein in de EU.
[ Vierde blad, 3 ]

Haagsche Muziek-Academie.


Concert voor de Bleekneusjes.

 De Haagsche Muziekacademie, met als leider directeur L. van der Tand, heeft plezier beleefd van het concert, dat Zaterdagavond in Excelsior door haar werd gegeven. De avond is een groot artistiek succes geworden, waarvoor alle executanten lof verdienen. Willen we hopen, dat ook de recette niet is tegengevallen, dan heeft het comité der „Haagsche Bleekneusjes”, waarvoor het batig saldo bestemd was, eveneens een buitenkansje.
 Aan het concert verleenden medewerking de symphonie-orkesten „Monteverdi” en „Sweelinck”, Anny Prins, Elsa Dankmeyer met haar Balletschool en Evert Miedema met eenige leden van het Opera-ensemble.
 De orkesten gaven foutloos en technisch knap van uitvoering te beluisteren de ouverture „Don Juan”, Zwischenaktsmusik no[.] 2 en Balletmusik no. 1 beide van Schubert en na de pauze o.m. de 2e Symphonie van Beethoven, voor welks vertolking waardeering past. Ook de prestaties van Elsa Dankmeyer en haar dansgroepen vielen te bewonderen. Het werk getuigde van ernstig willen en deskundig onderwijs.
 Het opera-ensemble zong een duet uit „Lohenghin” (mevr. J. Baank en de heer E. Miedema), een duet uit „Carmen” (mevr. J. v. d. Schilden en E. Miedema), cavatine uit „De Parelvisschers” (mevr. L. de Vries) en een aria uit „Martha” (K. Plooyer). De bekende namen hadden hooggestemde illusies gewekt, welke niet werden teleurgesteld.
 En lest best trad op Anny Prins met chansons. Deze ras-actrice bracht veel goeds en origineels, waarvoor warm applaus haar ten deel viel.
 Een voortreffelijk programma, voortreffelijk uitgevoerd.