Haagsche Courant/1938/Nummer 16944/Tentoonstelling Oranje-modellen

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘Tentoonstelling „Oranje”-modellen’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Haagsche Courant, dinsdag 3 mei 1938, derde blad, p. 2. Publiek domein in de EU.
[ Derde blad, 2 ]

Tentoonstelling „Oranje”-modellen.

 Het aantal inzendingen tot deelname aan den wedstrijd en de tentoonstelling der modellen van het motorpassagiersschip „Oranje” heeft de verwachtingen verre overtroffen.
 Een 600 modellen zijn ingezonden en wel 450 naar Amsterdam en 150 naar Rotterdam. De tentoonstelling te Amsterdam wordt gehouden van 7 t.m. 12 Mei in het Koloniaal Instituut, Mauritskade 62—66[.]
 Te Rotterdam wordt de tentoonstelling gehouden van 14 t.m. 19 Mei in het instituut voor scheepvaart en luchtvaart, Haringvliet 68.
 De tentoonstellingen, welke zullen worden opgeluisterd met eenige modellen van oud-Hollandsche schepen enz., beloven een uitstekend beeld te geven van hetgeen op het gebied van scheepsmodelbouw kan worden bereikt. Zij zullen niet alleen zeer leerzaam zijn voor de modelbouwers, maar, naar verwacht wordt, ook van groote propagandistische waarde blijken te zijn en belangstelling in breeden kring wekken voor de nationale scheepvaart en den modelbouw in het algemeen.
 De opening der tentoonstelling in het kolonnaal instituut te Amsterdam is bepaald op Zaterdagmiddag 7 Mei a.s. te 2.30 u. n.m. en die te Rotterdam in het instituut voor scheepvaart en luchtvaart op Zaterdagmiddag 14 Mei a.s. te 2.30 u. n.m.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (3 mei 1938) ‘Tentoonstelling „Oranje”-modellen’, Delftsche Courant, eerste blad, [p. 3].
  • Anoniem (3 mei 1938) ‘Tentoonstelling „Oranje”-modellen’, Het Vaderland, Avondblad [D, p. 1].
  • Anoniem (3 mei 1938) ‘Tentoonstelling „Oranje”-modellen. Zeshonderd modellen ingezonden’, De Zaanlander, p. 3.
  • Anoniem (4 mei 1938) ‘De „Oranje”-modellen. Zaterdagmiddag opening der tentoonstelling’, De Tijd, Ochtendblad, [p. 4].