Overleg:Dubbeldams volkslied

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het lijkt me een goede keus om dit stukje melig lokaal chauvinisme van w:nl:Dubbeldam weg te halen. Jammer dat er geen bronnen bij zitten...

Ik weet niet uit mijn hoofd waar het vandaan komt, maar ik ben dit Dubbeldams volkslied wel eerder in papieren bronnen tegengekomen. Zo stond het in een serie, in eigen beheer en kleine oplage geproduceerde, boekwerkjes over de historie van Dubbeldam. In een iets beknotte versie komt het voor in het boek ABCDordt. Mijn grootouders hebben beide bronnen tot hun beschikking; daar kan ik (hopelijk) iets meer over het hoe en wat van dit lied opzoeken.

De melodie moet trouwens die van Cheerio Holland zijn, een lied van Willy Vervoort, vlak na de bevrijding uitgebracht en al decennialang in de vergetelheid geraakt. Veel jonger dan 50 jaar zal het dus niet zijn. Aan de andere kant heb ik sommige van de middenstanders uit dit lied nog gekend: slager Langerak zat tien jaar geleden nog aan de rechte zandweg, bakker Korteweg bestaat zelfs nog steeds. Hoever de faam van de karnemelkse pap vroeger reikte... geen idee. Steinbach (overleg) 18 nov 2013 18:29 (CET)