Pagina:TDKGM 01.050 Koleksi dari Perpustakaan Museum Tamansiswa Dewantara Kirti Griya.pdf/1

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze pagina is gecontroleerd


Zwolle, 9 October 1918. 

Waarde vriend,

Jouw brief ontving ik heden; met vreugde vernam ik daaruit dat het jou en je gezin goed gaat. Glück Auf! met je werk. Zeker wil ik met mijn bescheiden krachten je behulpzaam zijn, hoor, zonder honorarium. Ik studeer thuis (staatswetenschappen) om 't volgend jaar mijn examen te doen. Er blijft dus nog wel vrije tijd over. Schrijf mij maar, wanneer ik helpen kan en mag.

Wanneer ik in Den Haag kom, zal ik je dat tijdig laten weten, dan kunnen wij eens een en ander bespreken; er is zooveel gebeurd sedert 1913.

Ik ben gaarne bereid in Deventer te spreken, doch dan liefst over het onderwerp, juist door mij in studie genomen: "Huidig Indie: politiek en Economisch".

Wanneer jij mij voor een paar dagen zou willen afstaan het nummer van "Koloniale Staten" waarin opgenomen de verschillende politieke partijen, zou je mij daarmee zeer van dienst zijn. Mijn exemplaar is in Amerika met meerdere geschriften achtergehouden. Zendkosten vergoed ik je onmiddellijk. Je moet zuinig zijn, dus dit aanbod aannemen hoor!!!

Dus je weet Soewardi: Reken op m'n hulp, wanneer het geld arbeid voor het land, dat mij achtjaren deed leven en leeren.


 Een ferme handdruk en m'n beleefden groeten aan de vrouw, hoewel (geloof ik) onbekend

Heerti(?)
Lubberink