Naar inhoud springen

Rotterdamsche Courant/1785/Nummer 141/’s Gravenhage den 23 November

Uit Wikisource
‘’s Gravenhage den 23 November’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Rotterdamsche Courant, donderdag 24 november 1785, [p. 2]. Publiek domein.

[ 2 ]’s GRAVENHAGE den 23 November. De Poincten van Deliberatien, waar op Hun Ed. Groot Mog. de Heeren Staten van Holland en West-Friesland (die op dingsdag den 29 dezer Hunne Deliberatien ſtaan te vervolgen) op woensdag den 30 dito Hoogstderzelver ordinaris Vergadering zullen aanvangen, zyn gearreſteerd en naar de refpective Steden dezer Provincie verzonden.
De Ridder Harris, extraordinaris Envoyé des Konings van Groot-Brittanje en de Baron van Thulemeyer, Extraordinaris Envoyé des Konings van Pruisſen, zyn, yder afzonderlyk, met den Preſident van Hun Hoog Mog. in conferentie geweest.
Zyne Doorl. Hoogheit de Prins Erfſtadhouder heeft het LUITENANT-GENERAALS TRACTEMENT van de Infantery, dat de overleden Luit. Generaal Baron van Raders genoten heeft, geconfereerd aan den Luit. Generaal Johan Coenraed Eſcher, en het GENERAAL MAJORS TRACTEMENT van de Infantery, dat de laatstgemelde tot hier toe genoten heeft, aan den Luit. Generaal Johan Adolph van Hardenbroek.
Hooggemelde Zyne Doorl. Hoogheit heeft aangeſteld: (vermits het overlyden van den bovengemelden Luit. Generaal Baron van Raders) tot KOLONEL van een Regiment Infantery in dienst van dezen STAAT en KAPTEIN van de Compagnie Granadiers onder het 1ſte Battaillon van her zelve, den Generaal Major Dirk Willem Hendrik van Brakel; en vermits dit avancement, en in deszelfs plaatze, onder het Regiment Mariniers van den Generaal Major DOUGLAS: tot LUITENANT KOLONEL eff. van het zelve, den Kolonel Commandant en Major eff. Cornelis de Brauw, die, by changement, de 2de Granadier Compagnie in het zelve bekomen heeft; en tot MAJOR eff. van het 2de Battaillon van ’t laatstgemelde Regiment den Luit. Kolonel tit. Helmert Ernst Siborgh.
En tot COMMANDEUR der Stad Doesburg, (mede in plaatze van den meergemelde overleden Luitenant-Generaal Baron van Raders,) den Kolonel by de Armée en Groot-Major dier Stad Jan Guilliam Slicher; en in deszelfs plaatze, tot GROOT-MAJOR der evengenoemde Stad, den Luitenant-Kolonel onder Hooggemelde Zyne Doorluchtige Hoogheits Regiment Orange-Gelelerland, Mozes Pieter van Eys.