Naar inhoud springen

Rotterdamsche Courant/1825/Nummer 144/Londen den 26 November

Uit Wikisource
‘Londen den 26 November’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Rotterdamsche Courant, donderdag 1 december 1825, [p. 1]. Publiek domein.
[ 1 ]

LONDEN den 26 November.

Volgens een der oppoſitie-papieren hebben de gouverneur en onder-gouverneur van de Bank eene conferentie gehad met den Lord-Kanſelier, over eenige verlegenheid, waarin zich de Bank zoude bevinden.
— De nederlandſche ambasſadeur heeft dezer dagen een bezoek afgelegd bij den nieuwen miniſter van Columbia, den heer Hurtado.
— De onlusten, die in het eiland Man over het garen der tienden van aardappelen onſtaan zijn, zijn geheel geſtild, ingevolge eene verklaring van den lord Bisſchop, dat dezelve dit jaar en in het vervolg niet meer zullen gevorderd worden.
— Het engelsch eskader op de kust van Afrika heeft een fransch ſchip genomen, de Orphée, dat naar Martinique beſtemd was en niet minder dan zeven honderd neger-ſlaven aan boord had, die aan zware ketens geklonken en in een beklagelijken toeſtand waren.
— Van Caraccas ſchrijft men, dat Bolivar tot preſident van Columbia herkozen is.
— Van Demerarij heeft men berigt, dat de bosſchen in die kolonie op drie plaatſen in den brand ſtaan.
— Het groot kanaal van omtrent vijf honderd mijlen lengte, dat in 1808 in Noord-Amerika ontworpen was, om de groote Noorder- en Wester-Meeren met den Atlantiſchen Oceaan te vereenigen, is thans voltooid. Den 26 October is het eerſte vaartuig uit het meer Erie in dit kanaal gekomen, en men berekende, dat het den 4 November New-IJork zoude bereiken.
— Den 26 dezer waren de 3 per cents gereduceerden 82 en 3 achtſten; de geconſolideerden 83 en 1 achtſte; de actien van de Bank 218 en 1 half; Spanje 15 en 3 vierden, en griekſche leening 20 disc.