Sjabloon:References

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Doel

Het op eenvoudige wijze invoegen van referenties en het gemakkelijk schalen van referentielijsten. We geven er de voorkeur aan om dit sjabloon te gebruiken boven <references />, zodat gebruikers minder codes hoeven te kennen en overal dit sjabloon kunnen gebruiken.

Gebruik

Zonder parameters is dit sjabloon equivalent aan <references />.

{{References}}

Lettergrootte

Met de eerste parameter kan de lettergrootte worden aangepast. De waarde van de parameter kan zowel een relatieve lettergrootte (bijvoorbeeld 90%) als een absolute lettergrootte (bijvoorbeeld 8px) zijn. De standaardgrootte is 100%. Vul op de puntjes de lettergrootte in:

{{References|...}}

Aantal kolommen

Met een tweede parameter kan men de referentielijsten in meerdere kolommen verdelen. N.B.: in sommige browsers, waaronder bepaalde versies van Internet Explorer, werkt dit niet. Standaard worden referenties in één kolom weergegeven. Op de puntjes kan er bv 2 ingevuld worden om de referenties in twee kolommen te tonen:

{{References||..}}

Group

Met de parameter "group" kunnen de weergegeven referenties worden beperkt tot de referenties met die groep. In andere woorden, alle referenties in de vorm <ref group="x">...</ref> worden weergegeven wanneer de waarde van deze parameter x is. Standaard worden alle referenties ingevoegd op de plaats van het sjabloon. Gebruik deze optie zo min mogelijk en gebruik bij voorkeur als group-naam noot die onderaan het artikel weergegeven dient te worden met:

{{References|group=noot}}

TemplateData

Het op eenvoudige wijze invoegen van referenties en het gemakkelijk schalen van referentielijsten.

Sjabloonparameters[Sjabloongegevens bewerken]

Dit sjabloon prefereert horizontaal in lijn geformatteerde parameters.

ParameterBeschrijvingTypeStatus
Lettergrootte1

Met de eerste parameter kan de lettergrootte worden aangepast. De waarde van de parameter kan zowel een relatieve lettergrootte (bijvoorbeeld 90%) als een absolute lettergrootte (bijvoorbeeld 8px) zijn. De standaardgrootte is 100%.

Standaard
100%
Voorbeeld
90% of 8px
Tekenreeksoptioneel
Aantal kolommen2

Met een tweede parameter kan men de referentielijsten in meerdere kolommen verdelen. N.B.: in sommige browsers, waaronder bepaalde versies van Internet Explorer, werkt dit niet. Standaard worden referenties in één kolom weergegeven.

Voorbeeld
2
Getaloptioneel