Naar inhoud springen

Utrechtsche Courant/1834/Nummer 105/Frankfort den 27 Augustus

Uit Wikisource
‘Frankfort den 27 Augustus’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Utrechtsche Courant, maandag 1 september 1834, [p. 1]. Publiek domein.
[ 1 ]

FRANKFORT den 27 Augustus.

De Griekſche prins Maurokordato is den 3 dezer met eene Griekſche korvet, in 18 dagen tijds, van Nauplia te Ancona aangekomen. Hij begeeft zich als gevolmagtigde minister van Koning Otto naar Munchen en vervolgens naar Berlijn.

— Vóór het vertrek der Koningin van Engeland, heeft zij aan hare geboorte ſtad Meiningen 200 dukaten aan een weldadig geſticht geſchonken, en vele andere geſchenken gedaan. De hertog van Meiningen heeft van den Koning van Engeland een allerfraaist paard ten geschenke ontvangen.

— De heer Durand, die het Journal de Frankfort ſchreef, is voor drie maanden naar Petersburg vertrokken, om aldaar wetenſchappelijke voorlezingen te houden, waartoe hem eene zaal in de keizerlijke akademie van wetenſchappen is ingeruimd. Meer dan 300 perſonen hadden op de lijst inſchreven, om de cursus te houden. Men voegt er bij, dat hem een’ leerſtoel aan de Petersburger univerſiteit is aangeboden, welke hij echter nog niet zou aangenomen hebben. Gedurende zijne afwezigheid van hier, heeft zijn broeder de redactie van het Journal op zich genomen.