Wikisource:Afgevaardigde Nederlandstalige Wikisource

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Selecteren van een afgevaardigde van Wikisource

Jouw geluid is nodig[bewerken]

Je bent een bijdrager op Wikisource, een van de projecten die de Wikimedia Foundation (WMF) host. De Wikimedia Foundation host meer dan 900 wikis. De Wikimedia beweging bestaat uit de WMF, de gemeenschappen van de 900 project wikis, en meer dan 140 affiliate organisaties (chapters, thematische organisaties en user groups).

In de toekomst zal een Wereldraad (Global Council in het Engels) de gemeenschappen vertegenwoordigen. De Wereldraad zal een dienstverleningscontract onderhandelen met een dienstverlener over het hosten van de wikis.

De rollen en verantwoordelijkheden van de Wereldraad zullen in een Constitutie voor de Wikimedia beweging geschreven worden, ook bekend als Movement Charter. Een Interim Wereldraad krijgt onder andere de taak een concept voor dat Movement Charter te schrijven.

De beweging heeft behoeft aan het geluid van jouw wiki over de Wereldraad. We hebben een afgevaardigde nog van jouw wiki die tijd en energie investeert in samenwerken met afgevaardigden van alle andere wiki. Voor het selecteren van een afgevaardigde kun je het lokale beleid en procedures van Wikisource volgen voor het selecteren van functionarissen en/of het nemen van besluiten.

Vragen voor het gesprek op Wikisource[bewerken]

Steunen we de vorming van een Wereldraad, en steunen we het in concept opstellen van een constitutie voor de beweging?[bewerken]

  • ...

Wie zal de afgevaardigde van Wikisource zijn die wil samenwerken met afgevaardigden van project wikis en affiliates over deze zaken?[bewerken]

  • ...

Verdere informatie[bewerken]