Wikisource:De kroeg/Archief/mei 2007

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Advies werkgroep[bewerken]

De commissie die vorig jaar is aangesteld om advies uit te brengen inzake de verhoudingen tussen de nl-wikimedia vereniging en de nl-wikimedia stichting heeft de zaken op rij gezet. Wie wenst mee te discussiëren over de bestaande en de gewenste verhoudingen tussen de organisaties, kan dit doen op deze pagina. - Quistnix 15 apr 2007 21:58 (CEST)

Admin rechten[bewerken]

Goedendag aan iedereen die betrokken is bij het wikisource project. In het bijzonder gegroet JosN, die nog altijd veel bijdragen levert als ik de recente wijzigingen bekijk, mijn respect gaat naar u uit.

Ikzelf ben november 2006 aangesteld als admin, maar ik ben momenteel teveel met andere zaken bezig, om datgene te kunnen waar ik me destijds voor wilde inzetten. Omdat ik altijd heb aangegeven richting de wikisource gemeenschap dat een ongebruikt admin-account een potentieel veiligheids-risiko met zich meebrengt, zou ik daarom willen voorstellen om mijn admin-bitje van mij weg te halen.

Wat mij betreft is dit echter geen definitief afscheid van wikisource. Ik wil zeker weer bijdragen leveren. Ik heb nog een paar onafgemaakte projectjes openstaan, en wil daarom iedereen veel schrijfplezier toewensen, maar vooral veel leesplezier, en tot later! --Kempm 30 apr 2007 15:29 (CEST)

Hoi, Als je toch weer van plan bent om in de nabije toekomst weer wat bijdragen te leveren zou ik nog even wachten met het admin-bitje weghalen. Dat kan altijd nog. Groet, JosN 1 mei 2007 23:36 (CEST)

Pagina's verwijderen?[bewerken]

De pagina's: Redactie, VpN 1932, Nr: 1 en Algemene Nederlandse Wereldtaalvereniging zijn nu leeg en moeten worden verwijderd. De teksten zijn al verplaatst naar nieuwe pagina's. ----Smeira 2 mei 2007 17:37 (CEST)

Ga ik nu doen. Veel succes trouwens met dit, in mijn ogen, leuke project! Groet, JosN 2 mei 2007 18:39 (CEST)

Indeling en Lay-out[bewerken]

Veel van de bronnen die we op Wikisource zetten bestaan uit verschillende onderdelen, hoofdstukken, gedichten, artikelen, etc. Op verschillende wijzen proberen we telkens de onderlinge samenhang duidelijk te maken; meestal door verschillende sjablonen. Is het nodig dat we tot een standaard komen hiervoor? En zo ja: hoe geven we dat vorm? Op de Engelse Wikisource ziet het er allemaal wel netjes uit. Een goed voorbeeld?

Iets anders: als het gaat om interne links, dan houd ik altijd/meestal het volgende aan: schrijver/titel boek/titel hoofdstuk. Vinden we dat dat zo moet, of niet? Kan het beter? En wat te doen met artikelen uit een tijdschrift, zoals de Volapük-bronnen die nu door Smeira worden geplaatst?

En als laatste: De hoofdpagina kan wel een likje verf gebruiken, vind ik...

Hoe dan ook: er moet dan nog wel het nodige gedaan worden om Wikisource een beetje op orde te krijgen.

Nou, reageer maar, zou ik zeggen. Groet, JosN 7 mei 2007 21:48 (CEST)

Voorpagina mag inderdaad een beetje "duidelijker" worden en bijgewerkt worden! De rest heb ik nog niet over nagedacht. 81.11.207.83 10 mei 2007 12:48 (CEST)