Wikisource:De kroeg/Archief/mrt 2008

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oproep[bewerken]

Beste oude en nieuwe wikisource-leden (wikisourcerors?),

Ik heb deze oproep al eens eerder geplaatst, maar ik dacht: laat ik hem nog maar eens in de Kroeg neerzetten. Hoewel er altijd wel wat activiteit is, en er nu weer wat actieve leden zijn bijgekomen, is nooit zo heel erg druk op Wikisource. Dat is helemaal niet erg. Het zou alleen jammer zijn als het heel stil is omdat je niet weet wat er zoal gedaan kan worden. Er is in ieder geval genoeg te doen!

Bijvoorbeeld zouden de bestaande bronnen nagekeken kunnen worden op eenvormigheid, de afbeeldingen zouden verplaatst kunnen worden naar Commons, om maar eens wat te noemen.

Wil je liever bronnen plaatsen? Op dit moment zijn het vooral bronnen uit Nederland. Vlaamse, Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse bronnen zijn in de minderheid. Dit is de Nederlandstalige wikisource en niet exclusief de Nederlandse wikisource. Denk ook eens aan Middelnederlandse en Oudnederlandse bronnen.

Kijk verder eens in de verschillende hoofdportalen. Die zouden sowieso wel een leukere lay out kunnen gebruiken, maar zouden ook aangevuld kunnen worden. De artikelen over de auteurs kunnen wel ingekort worden (die info staat immers op wikipedia). Enzovoort, enzovoort...

Dus wil je, geheel vrijblijvend uiteraard, een bijdrage leveren en je weet niet helemaal zeker hoe of wat: laat even een berichtje achter. Groet, JosN 4 feb 2008 21:30 (CET)

Hoi Jos, je enthousiasme kent geen weerga! Dat doet me deugd. Je voorstelletje wikisourcerors is wel grappig, maar bekt met alle respect naar mijn smaak niet erg lekker ;). Aan de wieg staand van dit project dat voorheen alleen internationaal was heb ik getwijfeld tussen domeinnaam wikibron - of zelfs 'wikibieb' ;) - en de huidige. Omdat toen de meerderheid van de ouders van de taalspecifieke kinderen van onze vader het reeds ingeburgerde wikisource wilden handhaven hebben Quistnix en og daar ook voor gekozen, Wellicht kunnen we daar met een vleugje fantasie wat mee. Iemand suggesties?
  1. wikibronkers
  2. ...

Patio 8 feb 2008 07:49 (CET)

Handleiding?[bewerken]

Er zijn weer twee actieve leden op Wikisource! Naar aanleiding van hun vragen het volgende: zou het een goed idee zijn om tot een soort handleiding te komen? (Eventueel te plaatsen op wikibooks?) Of anders een paar lege formats maken voor een auteur, een heel boek, losse bronnen, etc? 't Is maar een idee. Groet, JosN 26 jan 2008 11:01 (CET)

Hoi Jos. Heb je de hulppagina's al eens doorgesnuffeld? Ze zijn ongetwijfeld voor verbetering vatbaar. Met lege formats bedoel je sjablonen ? Die staan er inderdaad niet met zoveel woorden in.
Ga dan naar ons moederproject. Patio 8 feb 2008 07:23 (CET)
Hoi Patio. Nee, ik bedoel niet zozeer een sjabloon, maar meer welke stappen zou je moeten zetten tijdens het plaatsen van bronnen. Bijv.:
  1. Bibiografie en bibliografie schrijven. Dat ziet er zo uit.
  2. Maak een categorie waar de werken van de schrijver in komen te staan.
  3. enzovoort
Zo iets...?? Doei,JosN 8 feb 2008 20:12 (CET)

Ongeluckige voyagie, van't schip Batavia[bewerken]

Sorry, I can't spead Dutch. If someone can translate this for me, it would be much appreciated.

In case anyone is interested in transcribing Jan Jansz' 1647 Ongeluckige voyagie, van't schip Batavia, I have made it easy for you by uploading all page scans to Commons:Category:Ongeluckige voyagie, van't schip Batavia. I am currently transcribing an 1897 English translation of this book at en:The Abrolhos Tragedy. Hesperian 15 feb 2008 05:58 (CET)