Wikisource:De kroeg/Archief/mrt 2009

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Presenteer je slimme idee eens voor een live-publiek[bewerken]

De inschrijving voor een presentatie of workshop op de Wikimedia Conferentie Nederland 2008 sluit over 5 dagen...

Heb jij nog een bruisend idee dat je de rest van de conferentiebezoekers echt niet wilt onthouden? Een nieuw botje ontwikkeld waarvan je vindt dat iedereen moet weten hoe hij werkt? De ideale manier gevonden om met je studiegenoten of leerlingen samen te werken via een eigen wiki? Heb je een wiki-project waarmee je vindt dat je de wereld een stapje verder helpt?
Hou het niet voor jezelf, maar deel je kennis en schrijf je in op de website!
Groetjes, Ciell 10 sep 2008 13:02 (CEST)

Botrichtlijn[bewerken]

wikimedia wil graag de botrichtlijnen gelijk maken op alle wiki's. Aangezien wij nog geen richtlijnen voor het toekennen van botbitjes hebben lijkt het me een goed idee om mee te gaan met de algemene richtlijnen. De volledige regelgeving kan je lezen op: m:Bot policy. Ik heb een korte samenvatting gekopieerd van wiktionary (geschreven door Gebruiker:Annabel). Ik ben oorstander van dit idee, enkel de autmatische toekenning gaat me (nu) nog iets te ver. Wat denken jullie? Wolvenraider 11 sep 2008 12:48 (CEST)

 • Bots moeten vanaf een apart account draaien. Op hun gebruikerspagina moet duidelijk worden aangegeven dat het een bot betreft, bijvoorbeeld Gebruiker:VoorbeeldBot
 • Er zijn drie manieren om botstatus te krijgen:
  • Globale botstatus via m:Steward requests/Bot status. Dit is enkel mogelijk voor interwikibots en bots die dubbele doorverwijzingen herstellen, mits ze al actief zijn op een aantal projecten.
  • Lokale status. Hierbij is toestemming van de gemeenschap nodig en zal een bureaucraat de botstatus geven.
  • Toekenning botstatus kan automatisch gebeuren door een steward, dit wil zeggen zonder raadplegen van de lokale gemeenschap (= één van de lokale bureaucraten)
 • Onacceptabel gebruik:
  • voor wijzigingen die mogelijk niet breed gedragen worden, moet je eerst toestemming vragen
  • Data retrieval: bots mogen niet gebruikt worden om veelvuldig pagina's te downloaden als dit niet noodzakelijk is voor een toegestane taak. Het gaat hierbij met name om live mirrors.
  • Spellingscorrecties: Bots mogen niet volautomatisch spelling controleren in artikelen zonder excpliciete toestemming.
 • Bots zouden het woord Bot in hun naam moeten hebben.
 • Bots zonder botstatus mogen maximaal één wijziging per minuut maken. Bots met botstatus maximaal mogen er maximaal 12 per minuut maken, maar het wordt aangeraden om een langere opvolgtijd te gebruiken.
 • De bestuurder van een bot moet beschikbaar zijn om de bot te stoppen, tenzij expliciet is aangegeven dat de bot zonder toezicht draait.
Ik geloof niet dat er bij ons behoefte is aan een afwijkende richtlijn. Voor zover ik weet is er slechts 1 bot actief hier op wikisource.nl, die eens in de zoveel tijd deze kroeg archiveert. --Kempm 23 sep 2008 19:40 (CEST)

Inschrijvingen WCN 2008 geopend![bewerken]

Misschien was het jullie al opgevallen: de inschrijvingen voor de WCN 2008 zijn geopend!
Zaterdag 1 november zal de conferentie plaatsvinden in Utrecht, met ook dit jaar weer tal van interessante sprekers. Bekijk het programma en schrijf je in op de website van de conferentie. Ciell 4 okt 2008 08:18 (CEST)