Wikisource:De kroeg/Archief/nov 2007

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voorstel voor een nieuwe hoofdpagina[bewerken]

Ik heb vandaag eens besteed aan een nieuwe hoofdpagina. Het is niet zo schokkend nieuw als de Wikipedia hoofdpagina, maar toch... Hij is te bezichtigen op Gebruiker:JosN/kladblok. Graag jullie commentaar!! Alle tips zijn welkom.

Overigens: wat is het rustig hier de laatste tijd... (Geen verwijt, slechts een constatering)

Doei, JosN 5 jun 2007 19:51 (CEST)

Ziet er strak uit. Doen! --83.87.22.30 8 jun 2007 07:03 (CEST) (Sorry, was niet ingelogd. --Kempm 8 jun 2007 07:04 (CEST))

Aankondiging verkiezing leden Board of Trustees[bewerken]

Een mogelijk bijgewerkte versie van deze tekst staat op meta. 145.18.35.119 11 jun 2007 10:29 (CEST)


Hallo allemaal.

Het verkiezingsproces 2007 voor de Board of Trustees van de Wikimedia Foundation begint op 10 juni 2007. Wikimedianen krijgen de gelegenheid om drie personen te kiezen die redacteuren van Wikimedia-projecten in de hele wereld vertegenwoordigen. De drie verkozen kandidaten worden lid van de Board of Trustees voor een termijn van twee jaar die afloopt in juni 2009. Leden van de Board of Trustees zijn het hoogste besluitvormende orgaan van de Wikimedia Foundation.

De verkiezing verloopt als instemmingsverkiezing met behulp van speciaal daarvoor geschreven programmatuur (die op dit moment besproken wordt). Voorafgaand aan de stemming is er een ondersteuningsfase, waarin iedere kandidaat een bepaald aantal ondersteuningen voor hun kandidatuur moeten verkrijgen. Tijdens de beslissende stemronde kan iedere stemgerechtigde voor iedere kandidaat maximaal één stem uitbrengen. De kandidaten met de meeste stemmen worden verkozen verklaard. In het geval van stakende stemmen wordt er een volgende ronde tussen de betrokken kandidaten georganiseerd.

De stemming vindt plaats via een gesloten stemming (de namen van de stemmers en de gesteunde kandidaten worden open via de wiki openbaar gemaakt). Het tellen van de stemmen wordt uitgevoerd door een externe partij waar op dit moment gesprekken mee lopen.

Kandidaten[bewerken]

Geïnteresseerden dienen hun kandidatuur kenbaar te maken door het invullen van een formulier op Meta tussen 10 juni 2007 00:00 (UTC) en 23 juni 2007 23:59 . Inschrijvingen na die datum worden niet toegelaten. Kandidaten moeten aan drie voorwaarden voldoen:

1. U heeft tenminste aan één project van Wikimedia bijgedragen één jaar voor 1 juni 2007, zoals te zien is aan de datum van uw eerste bewerking en u heeft tenminste 400 bewerkingen uitgevoerd met dezelfde gebruikersnaam op hetzelfde project op 1 juni 2007.

2. U maakt uw echte naam bekend en bent tenminste 18 jaar oud. (Omdat de identiteit van leden van de Board openbaar is, is het niet mogelijk anoniem of onder pseudoniem een plaats in de Board of Trustees te bezetten.)

3. U krijgt tenminste het vereiste aantal steunbetuigingen van stemgerechtigde gebruikers. Steunbetuigingen worden geplaatst door de gebruikers die de steun betuigen op de daarvoor bestemde pagina gedurende de periode waarin kandidaten geaccepteerd worden.

Kandidaten krijgen tot twee weken om zichzelf te presenteren aan de rest van de gemeenschap van Wikimedia via een verklaring van kandidaatstelling. Vertaalcoördinatoren vertalen de verklaring van kandidaatstelling in een aantal andere talen voordat de verkiezing start. Hoe eerder een een kandidatuur bekend wordt gemaakt, hoe groter de kans dat de verklaring van kandidaatstelling wordt vertaald in andere talen voordat de verkiezing start.

Stemgerechtigden[bewerken]

Een gebruiker is stemgerechtigd als die al tenminste drie maanden bijdraagt aan een project van Wikimedia, geteld vanaf 1 juni 2007 (dat is vanaf voor 1 maart 2007), zoals te zien is aan de datum van uw eerste bewerking en u heeft tenminste 400 bewerkingen met dezelfde gebruiker gemaakt op 1 juni 2007.

Stemgerechtigden kunnen steun betuigen aan maximaal drie kandidaten. Kandidaten kunnen steun betuigen aan maximaal twee andere kandidaten anders dan zichzelf. Overige regels ten aanzien van steunbetuigingen staan op de pagina over steunbetuigingen.

Gebruikers kunnen hun bewerkingen van verschillende projecten niet combineren om tot het vereiste aantal van 400 bewerkingen te komen om stemgerechtigd te zijn: zij dienen 400 bewerkingen uitgevoerd te hebben op één project en om steun te betuigen of om te stemmen, dient de eerste bewerking van die gebruiker niet later dan drie maanden voor 1 juni 2007 te zijn uitgevoerd. Voor kandidaten is dat niet minder dan één jaar voor 1 juni 2007

In het geval u stemgerechtigd zou zijn op meer dan één project, mag u slechts in één project uw stem(men) uitbrengen.

Tijdspad[bewerken]

Kandidaatstelling:

  • Vangt aan op: zondag 10 juni 2007 0:00 (UTC)
  • Eindigt op: zaterdag 23 juni 2007 23:59 (UTC)

Steunbetuigingen:

  • Vangt aan op: zondag 17 juni 2007 0:00 (UTC)
  • Eindigt op: zaterdag 23 juni 2007 23:59 (UTC)

Stemmen:

  • Vangt aan op: donderdag 28 juni 2007 0:00 (UTC)
  • Eindigt op: zaterdag 7 juli 2007 23:59 (UTC)

De stemming vindt plaats via een gesloten stemming (de namen van de stemmers en de gesteunde kandidaten worden open via de wiki openbaar gemaakt). Het tellen van de stemmen wordt uitgevoerd door een externe partij waar op dit moment gesprekken mee lopen.

Vertalers[bewerken]

Als u een andere taal dan Engels beheerst, dan wordt uw hulp bij het vertalen van dit bericht en het posten daarvan in de Wikimedia-projecten van die taal zeer op prijs gesteld. Stel ons alstublieft op de hoogte van uw inspanningen op Meta op meta:Board elections/2007/Translations#Wikimedia projects.

Als u wilt helpen bij het vertalen van andere aankondigingen, voeg uw naam dan alstublieft toe op meta:Board elections/2007/Translations#Coordinators by languages.

Vragen kunt u stellen op de overlegpagina's bij de officiële pagina's of kunt contact opnemen met leden van het Election Committee (hieronder genoemd).

Tenslotte willen we alle kandidaten veel succes wensen in deze verkiezing.

Hoogachtend,
Kizu Naoko
Philippe
Jon Harald Søby
Newyorkbrad
9 juni 2007 22:42 (UTC), Wikimedia Board Election Steering Committee 2007

Archiveren[bewerken]

Het archiveren van de Kroeg geschiedt iedere maand fo zo. Is dat niet een beetje teveel, want zo druk is het nu ook weer niet. Kan iemand dat veranderen? Groet JosN 11 jun 2007 22:16 (CEST)

Nieuwe hoofdpagina[bewerken]

Mooi gedaan! Hopelijk komen er meer mensen weer terug met nieuwe bronteksten! --Smeira 20 jun 2007 13:34 (CEST)

Oproep[bewerken]

Beste oude en nieuwe wikisource-leden (wikisourcerors?),

Het is al een tijdje niet zo druk op de Nederlandse Wikisource. Ikzelf plaats nogal het een en ander, maar voor de rest is het erg rustig. Dat geeft helemaal niets en het zeer zeker geen enkel verwijt naar de andere leden. Het zou alleen jammer zijn als het heel stil is omdat je niet weet wat er zoal gedaan kan worden. Er is in ieder geval genoeg te doen!

Bijvoorbeeld zouden de bestaande bronnen nagekeken kunnen worden op eenvormigheid, de afbeeldingen zouden verplaatst kunnen worden naar Commons, om maar eens wat te noemen.

Wil je liever bronnen plaatsen? Op dit moment zijn het vooral bronnen uit Nederland. Vlaamse, Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse bronnen zijn in de minderheid. Dit is de Nederlandstalige wikisource en niet exclusief de Nederlandse wikisource. Kijk verder eens in de verschillende hoofdportalen. Die zouden sowieso wel een leukere lay out kunnen gebruiken, maar zouden ook aangevuld kunnen worden. De artikelen over de auteurs kunnen wel ingekort worden (die info staat immers op wikipedia). Enzovoort, enzovoort...

Dus wil je, geheel vrijblijvend uiteraard, een bijdrage leveren en je weet niet helemaal zeker hoe of wat: laat even een berichtje achter.

Groet, JosN 8 aug 2007 14:41 (CEST)

Wikimedia Conferentie 2007: Voorinschrijvingen open![bewerken]

Beste allemaal,

op zaterdag 27 oktober organiseert Wikimedia Nederland de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland. Dit jaar met het thema "Wiki's en educatie". De conferentie gaat om 10 uur van start en duurt 17:30. Het programma bevat ondermeer lezingen door Eliane Metni, directeur van de International Education Association uit Libanon en voorzitter van iEARN-Libanon, Cormac Lawyer, promovendus gespecialiseerd in Wiki's en educatie, Hans de Zwart van Moodle en Florence Devouard, de voorzitter van de Wikimedia Foundation. Daarnaast bevat het programma een breed spectrum aan lezingen en discussies uit de gemeenschap en van daarbuiten. Het volledige programma is binnenkort te vinden op de website van de conferentie.

Leden van de Vereniging Wikimedia Nederland betalen 15 euro entree tijdens de voorinschrijvingen. Niet-leden betalen 35 euro, maar kunnen tijdens de voorinschrijving nog lid worden van de vereniging en betalen dan in totaal 30 euro. Dat is dus vijf euro goedkoper. Dit aanbood is alleen geldig tijdens de voorinschrijvingen, die sluiten op 12 oktober. Aan de deur zijn de kaartjes voor leden en niet-leden respectievelijk 25 en 45 euro. Lunch is inbegrepen. Schrijf je snel in op http://www.wikimediaconferentie.nl/registraties . Ik hoop van harte velen van jullie te mogen ontmoeten, en vooral dat we er een gezellige dag van maken.

Met vriendelijke groet, mede namens Siebrand en Husky,

Lodewijk Gelauff / effeietsanders 31 aug 2007 17:40 (CEST)