Wikisource:De kroeg/Archief/sep 2005

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief 3 september 2005[bewerken]

Creatie van een Kroeg?[bewerken]

Ik heb maar even tijdelijk deze pagina aangemaakt, maar moet er geen Kroeg gemaakt worden (die dan vanuit navigatie ipv Community portal wordt gelinkt)? Dat zou handig zijn voor de communicatie denk ik. Ik wil wel meewerken met het vertalen van systeemteksten, alleen ja, die zijn wel alleen te bewerken voor moderators. — ēmpoor! / nl: 29 aug 2005 20:46 (UTC)

Ik ben maar zo bold geweest om hem al aan te maken. Corrigeer me gerust ;-) — ēmpoor! / nl: 29 aug 2005 21:08 (UTC)

Inmiddels nieuwe hoofdpagina gemaakt en de Nederlandse vertaling van GFDL verplaatst hierheen. — ēmpoor! / nl: 29 aug 2005 22:02 (UTC)

Dank je! Het is even wennen aan mijn nieuwe functie, maar ik beloof jullie dat ik mij vanavond en morgen erop zal gaan storten om de zaak zo snel mogelijk draaiend te krijgen, met de hulp van jullie allemaal. Quistnix 30 aug 2005 13:42 (UTC)


Aanbod[bewerken]

Ik wil best morgen (30 augustus) even aan de slag laat in de middag, om dingen te vertalen naar het Nederlands. Wat ik daarvoor wel nodig heb zijn sysop-rechten, weet niet of dat een probleem is (aangezien ik op wp al mod ben). Maar het lijkt mij gewoon handig als iemand zich even achter elkaar inzet voor de vertalingen. — ēmpoor! / nl: 29 aug 2005 22:11 (UTC)

Te importeren artikelen[bewerken]

Het is mij nooit helemaal duidelijk geweest hoe dat importeren precies in zijn werk gaat (aangezien die functie op nl.wikipedia.org niet werkt), maar ik zag dat een bot op wikisource al een automatische lijst heeft gegenereerd met pagina's die waarschijnlijk zo overgezet kunnen worden (hier). Ik geloof dat er verder nog met de hand een lijst moet worden gemaakt van overige artikelen die we op deze wikisource willen hebben? Foeke 30 aug 2005 14:03 (UTC)

Ik heb een verzoek gekregen om een lijst samen te stellen. Na het avondeten ga ik daaraan beginnen. -- Quistnix 30 aug 2005 16:42 (UTC)
Kun je aangeven waar je die lijst neerzet? Effeietsanders 31 aug 2005 07:14 (UTC)
In principe heeft Thomas de pagina's overgezet. Ik weet alleen niet wanneer we ze hier ook echt te zien krijgen. -- Quistnix 1 sep 2005 05:25 (UTC)
Afwachten maar! Foeke 1 sep 2005 08:39 (UTC)
Mooie lijst van ThomasV' zijn bot ThomasBot; nu nog wat categorieën invullen (ik ben zo vrij geweest de import te doen, met bronvermelding, omzetten van wikis naar nl.wikipedia, interwikis naar anderstalige wikisources, category in categorie vertaalt, de categorie:nederlands laten vervallen, een paar paginatitels van het engels naar het nederlands vertaalt, kortom fijn handmatig werk dat een bot niet kan doen. Dedalus 1 sep 2005 21:35 (UTC)
De historie van bewerkingen van de geïmporteerde artikelen is (vooralsnog) terug te vinden bij het oorspronkelijke artikel op het superdomein. Nu zijn we hier op Wikisource en zijn we tot nu toe voornamelijk een verzameling sinterklaasliedjes, volksliederen van provincies, enkele grondwetteksten, en enkel vertalingen van antieke teksten waar het auteursrecht in het {publiek domein} ligt - enkele stukken zijn origineel, en daarvan is de auteur in het artikel vermeld. Het verlies op dit subdomein van de historie van bewerkingen is mijns inziens veel minder ernstig dan dat het zou zijn bij nieuw geschreven encyclopedische artikelen. Er ontstaat pas een probleem als het voornemen zou zijn op het superdomein de nederlandstalige artikele te verwijderen - want dan zou de historie echt verloren gaan. Dedalus 2 sep 2005 08:16 (UTC)