Wikisource:Te verwijderen

Uit Wikisource
Ga naar: navigatie, zoeken
Aiga litterdisposal inv.svg
Nomineer pagina's die verwijderd moeten worden

Wanneer u denkt dat een pagina op Wikisource verwijderd zou moeten worden, kunt u deze op de verwijderlijst plaatsen, met een reden voor verwijdering erbij. In principe blijft de pagina twee weken op deze lijst staan, tenzij er aantoonbaar sprake is van auteursrechtenschending, onzin of een inhoud die aanstootgevend is voor personen of groepen personen.

Verwijderen[bewerken]

 • In Flanders Fields - Ik denk dat de Nederlandse vertaling van het gedicht van "Lepus" is, zie bijvoorbeeld hier. Deze door een anoniem toegevoegde tekst is dus hoogstwaarschijnlijk een schending van auteursrecht, omdat van Lepus op het internet vertalingen te vinden zijn die hij of zij schreef in de 21e eeuw... zie hier. J.G.G. (overleg) 25 nov 2017 17:47 (CET)
  • Na wat speurwerk kwam ik de volgende, anonieme vertaling uit 1940 tegen: https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011123114:mpeg21:a0183. Deze vertaling is, als ik het goed heb, rechtenvrij onder de Anonymous-EU licentie. Of, nog eenvoudiger, je neemt de vertaling uit 1919 van het wikipedia artikel In Flanders Fields over! Trouwens, ik weet hoe jullie daarover denken, maar generieke artikelen zoals deze vind ik eigenlijk helemaal niks. Of je houdt je aan de bron, of je schrijft een wikipedia-artikel. Op dit moment is dit artikel een soort samenvatting van het wikipedia-artikel. Dat lijkt me vrij nutteloos. Mvg, Vincent Steenberg (overleg) 25 nov 2017 22:47 (CET)
  • Eens. Dit heeft niet veel om het lijf en biedt geen meerwaarde ten opzichte van het Wikipedia-artikel. J.G.G. (overleg) 26 nov 2017 13:59 (CET)
   • Prima. Zodra ik het artikel uit 1940 heb toegevoegd zal ik hem verwijderen. Vincent Steenberg (overleg) 26 nov 2017 16:14 (CET)
 • 't Ros Beiaard - Net als In Flanders Fields van het internet geplukt. Maar als je goed leest is het een hertaling in modern Nederlands, dus technisch gezien geen PD. Ik stel voor dit artikel te vervangen door een redirect naar De lijster/'t Ros Beyaerd doet zijn ronde. Vincent Steenberg (overleg) 27 nov 2017 13:59 (CET)
 • Index:File:TDKGM 01.011 Verklaring Indonesische Persbureau.pdf graag verwijderen. Ipv op annuleren te klikken, klikte ik op publiceren. WeeJeeVee (overleg) 10 jan 2018 17:45 (CET)
 • Hellenica Oxyrhynchia - wiu - Nooit goed afgemaakte vertaling. Ik streek net wat kleine dingen glad maar er staan ook onbegrijpelijke formuleringen (...dat deze, die in Boeotië en die in de ander bovenvermelde steden bij elkaar gingen staan,..., enz.) die niet zomaar te verbeteren zijn. Er staat wel "Wordt aan gewerkt" boven, maar dat is inmiddels twaalf jaar, en dat is wel heel erg lang. De Wikischim (overleg) 19 feb 2018 22:55 (CET)

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]