Wikisource:Voorbehoud

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikisource is een verzameling 1) rechtenvrije bronnen en 2) teksten die zijn gepubliceerd onder de licentie CC BY-SA 3.0.

Om de integriteit van de oorspronkelijk bron te behouden, worden bronnen zo getrouw mogelijk overgenomen. Deze bronnen worden niet geredigeerd, gecorrigeerd en/of hertaald. Alleen wanneer de leesbaarheid bemoeilijkt wordt, bijvoorbeeld in het geval van een zetfout, wordt van deze regel afgeweken. Dit houdt in dat teksten op Wikisource spelfouten, grammaticale fouten en/of stijlfouten kunnen bevatten.

Wikisource kent geen redactie. Iedere gebruiker mag elke bron toevoegen, zolang deze valt binnen één van de twee hiervoor genoemde licenties.

De betrouwbaarheid en/of volledigheid van bronnen binnen Wikisource kan niet worden gegarandeerd. Het is dus aan de gebruiker om deze op betrouwbaarheid te toetsen.

Bronnen waarvan het auteursrecht verstreken is, kunnen in meer of mindere mate verouderd zijn. Controleer deze indien mogelijk met meer recente literatuur.

Sommige bronnen zijn geschreven met als doel andere (groepen) personen te beschadigen of te beledigen. Het is de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker dit te signaleren. Verdere verspreiding van zulke teksten met als doel haatzaaien kan leiden tot een strafbaar feit.