Wikisource:Waarom aanmelden

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Aanmelden bij Wikisource is niet nodig om pagina's te kunnen lezen. Je hoeft je zelfs niet aan te melden om vrijwel iedere pagina te kunnen wijzigen. Toch is het raadzaam om je in te schrijven en aan te melden. Het is eenvoudig en duurt slechts enkele seconden.

Gebruikersnaam[bewerken]

Je kunt zelf een gebruikersnaam kiezen. Al je bijdragen worden onder die naam geregistreerd. Op die manier zijn je bijdragen eenvoudig terug te vinden.

Bij je gebruikersnaam hoort een gebruikerspagina. Hier kun je, geheel vrijblijvend, iets over jezelf kwijt wanneer je dat wilt. Verder heeft iedere aangemelde gebruiker een eigen overlegpagina waar anderen overleg met je kunnen plegen. Wanneer iemand iets op je overlegpagina heeft gezet dan wordt je erop gewezen dat er een bericht op je pagina staat. Je kunt ook een e-mailadres opgeven bij de aanmelding. Andere gebruikers kunnen je dan een mail sturen zonder in het bezit te komen van je e-mailadres.

Privacy[bewerken]

Je hoeft geen naam- of adresgegevens op te geven. In feite ben je anoniemer wanneer je bent aangemeld, omdat je IP-adres niet zichtbaar is voor anderen.

Extra mogelijkheden[bewerken]

Als aangemelde gebruiker heb je extra mogelijkheden. Zo kun je een volglijst bijhouden van bronnen die je hebt gewijzigd of die je interessant vindt. Je kunt verder paginatitels wijzigen en afbeeldingen uploaden.

Voorkeuren[bewerken]

Een aangemelde gebruiker kan voorkeuren zoals skinkeuze, ondertekening, grootte van het bewerkingsvenster, etc. zelf instellen.

Stemrecht[bewerken]

Stemrecht heb je pas wanneer je op het moment waarop de stemming aanvangt een aangemelde gebruiker bent.

Al met al biedt aanmelden je een hoop voordelen. De Wikisource-gemeenschap is je bovendien dankbaar wanneer je je aanmeldt omdat bijdragen van anonieme gebruikers extra aandacht vragen.

Meld je dus vandaag nog aan en ervaar de voordelen!!