Amersfoortsch Dagblad/Jaargang 19/Nummer 62/Ned. Mij. voor Tuinbouw en Plantkunde

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ned. Mij. voor Tuinbouw en Plantkunde
Auteur(s) Anoniem
Datum Zaterdag 11 september 1920
Titel Ned. Mij. voor Tuinbouw en Plantkunde. Afd. Amersfoort en Omstreken
Krant Amersfoortsch Dagblad
Jg, nr 19, 62
Editie, pg [Dag], eerste blad, [3]
Brontaal Nederlands
Bron archiefeemland.courant.nu
Auteursrecht Publiek domein

Ned. Mij. voor Tuinbouw en Plantkunde.

Afd. Amersfoort en Omstreken.

      – Woensdag 8 Sept. maakten de leden der Afd. eene excursie naar Vleuten en Haarzuilen.
      De morgenuren werden besteed, tot het bezichtigen der kweek: van den heer H. Boers. De deelnemers hadden het genoegen door den Heer Boers zelf te worden rondgeleid, door zijn warenhuis, druiven serre’s enz. Hier trof vooral het gewas tomaten: Reeds 7 jaar kweekte men met succes deze vrucht in dit huis, zonder dat hierin de wintermaanden het glas wordt afgenomen, wat gewoonlijk gebeurt of dat de grond wordt ververscht, maar men past hier de ondergrondsche bevloeiing toe, en met succes.
      De middaguren werden besteed, aan de tuinen van het kasteel „de Haar” te Haarzuilen. Hier was het de Chef tuinbaas de heer Voortman, welke het gezelschap rondleidde.
      De ruime aanleg van dit buiten, waar geen moeite of kosten aan gespaard zijn trof allen, en dan vooral de palmentuin achter ’t kasteel. Deze tuin is midden in den zomer van 1919 aangelegd, men kan het niet gelooven, als men dit gedeelte ziet, het is prachtig, trouwens alles wat men aanschouwt, b.v. de plantenkas, welke herschapen is in een waren bloementuin, het was een kleine tentoonstelling, te veel om te noemen.
      Het was een gezellige excursie, allen waren ook hoogst voldaan en veel in kennis verrijkt dezen dag, wat ook zal medewerken. tot groei en opbouw der afdeeling.