Amsterdamse Courant/Jaargang 1758/Nummer 53/Jacob van Walree, Makelaar, zal op Donderdag den 18 May, 's morgens ten 9 en 's namiddags ten 3 uuren, t'Amsterd. (...) verkopen

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jacob van Walree, Makelaar, zal op Donderdag den 18 May, 's morgens ten 9 en 's namiddags ten 3 uuren, t'Amsterd. [...] verkopen, [...]
Auteur(s) Anoniem
Datum 4 mei 1758
Titel Jacob van Walree, Makelaar, zal op Donderdag den 18 May, 's morgens ten 9 en 's namiddags ten 3 uuren, t'Amsterd. [...] verkopen, [...]
Krant Amsterdamse Courant
Jg, nr ?, 53
Editie, pg [Dag], [2]
Amsterdamse Courant vol 1758 no 053 Jacob van Walree.jpg
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

      Jacob van Walree, Makelaar, zal op Donderdag den 18 May, ’s morgens ten 9 en ’s namiddags ten 3 uuren, t’Amſterd. in de Kalverſtraat in de Keyzers Kroon verkopen, een fraaye friſſe party couleurde en ſwarte Fluweelen, gebrocheerde extra ſwaare en andere Zyde en half Zyde Stoffen &c., ruwe Zyde Organein, Pool, Tram en Chineeſe Zyde, Zyde en Florette Linten, Lakenen en andere Manufactuuren, Linnens en andere Winkelwaaren; alles daags voor de Verkoopdag te zien.
      Jan Jacob Voute, Makelaar, zal op Woensdag den 24 May, ’s avonds ten 5 uuren, t’Amſt. in de Nes in de Brakke Grond verkopen, een party van omtrent 50000 pont drooge Lakmoes in Broodjes, nevens een party Geele Beſſe, een kleyn partytje beſchadigt St. Domingo Indigo en andere Verfſtoffen meer; leggende als by Notitie zal aangewezen werden.
      G. van Hoorn, P. van der Meulen en G. de Myn, Makelaars, zullen op Maandag den 22 May, t’Amſt. in ’t Oude Heeren Logement verkopen, No 1, een hegt ſterk Huis, met zyn Stand en Gereedſchappen, ſtaande op Heiligeweg Z. Z., alwaar de Vergulde Ooven uithangt, en over de 100 jaaren Broodneering in is gedaan en nog met goed ſucces werd gecontinueerd; No 2, een Huis, in de Handboogſtraat, over het Stads Zyde Wind-Huis, bewoond door een Mr. Metzelaar: de bewyzen van Eigendom en Vylconditie zyn 4 dagen voor en op de Verkoopdag te zien by de Notaris Everhard Haverkamp.
      Avis au Public le 22 May 1758, et jours ſuivants on vendra à Bruxelles en la maiſon mortuaire de monſieur Martin Robyns, pres de la Comedie ou monnoye, le Cabinet des tableaux, aſſez renommé conſiſtant en plus de cinq cent tableaux des differens fameux maitres, Sçavoir de Rubens, van Dyk, Teniers, Rymbrant, Breugel de Velours, Wawermans, Berghem, David de Koninck, Rysbrack, Adrien Brouwer, pouſſain baſſan &c. dont les Catalogus ſe trouvent à Amſt. chez Pierre Schouten.
      Verkoping op den 16 May, t’Amſt. voor de Stal van de Overleedene, in de Nieuwe Spiegelſtraat, tuſſchen de Heere en Keizersgragten, van 4 extra ſchoone Koetspaarden, zynde Merrien, oud een 4, een 5 en twee 7 a 8 jaaren, een Koets van viere met groen Tryp gevoerd en 3 Spiegelglaazen, een Toeſlee met geel Tryp gevoerd, met een Spiegelglas, 2 paar Koets-Tuigen met Hoofſtellen, Lytſel en Bitte, een Slee-Tuig met dito, een Platte Slee, Stalgereedſchappen en een reſtant Hooy en Haver &c.
      Pieter de Hoen, Makelaar, zal op Maandag den 22 May, t’Amſt. in ’t Oude Heeren Logement verkopen, een Huis, ſtaande in de Nieuwezyds Armſteeg N. Z., het 4de huis beooſten de Nieuwezyds Voorburgwal, daar de Nagtegaal in de gevel ſtaat; breder by Biljetten en nader onderrigt by de Makelaar: de bewyzen van Eigendom zyn 4 dagen voor en op de Verkoopdag te zien by de Notaris Gerardus Wythoff, op de Lelygragt.