Anoniem/Comité Permanent International des Architectes

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Comité Permanent International des Architectes
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 28 juni 1932
Titel Comité Permanent International des Architectes
Krant Het Vaderland
Jg 64
Editie, pg Avondblad, 2
Opmerkingen Joseph Cuypers vermeld als Jos Cuypers
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

COMITÉ PERMANENT INTERNATIONAL DES ARCHITECTES.


      Zaterdag j.l. heeft het Comité Permanent International des Architectes te Parijs vergaderd onder voorzitterschap van ir. Jos Cuypers.
      Zes landen, w.o. Amerika, hadden vertegenwoordigers gezonden. De Nederlandsche natie was mede vertegenwoordigd door arch. Jan Wils.
      De besprekingen liepen in de eerste plaats over het volgende congres. Hoewel herhaald werd, dat het eerstvolgend congres zal worden gehouden in Amerika, kon, met het oog op de tijdsomstandigheden nog niet worden beslists, of het congres in 1933 zal doorgaan.
      In de plaats van den heer Cuypers, die den wensch had te kennen gegeven niet langer voorzitter te zijn, werd als opvolger gekozen Sir Raymond Unwiner, voorzitter van het Royal Institute of Architectes.
      Tot een der vice-voorzitters werd gekozen de heer Wils.
      Tot secretaris werd gekozen de heer Emile Maigrot, te Parijs, wien mede, in verband met de reorganisatie van het bureau, de administratieve leiding werd opgedragen.
      Tot leden van den Raad van Toezicht op het bureau werden buiten den voorzitter en den voorzitter van de Société Centrale des Architectes benoemd de heeren P. Pentremoli, directeur de l’Ecole des Bureaux Arts, en architect Jan Wils.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (29 juni 1932) ‘Comité Permanent International des Architectes’, Algemeen Handelsblad, Ochtendblad, p. 2.