Anoniem/Nieuwe Uitgaven

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuwe Uitgaven
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 19 februari 1924
Titel Nieuwe Uitgaven. Salvator Uitgave. De toegepaste kunsten in Nederland.
Krant Het Centrum
Jg, nr 41, 12042
Editie, pg {{{editie}}}, Eerste Blad, [p. 2]
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

Nieuwe Uitgaven


SALVATOR UITGAVE.


      Bij de St. Laurens Boek- en Kunsthandel (Theo Hanou) te Rotterdam, zijn onder de Salvator-uitgaven verschenen: De meesters der Oud-Nederlandsche School, door P. C. O. (vertaald door M. S. W.) en De Oud-Keulsche Schildersschool door P. C. O. (vertaald door N. S. W.).
      Deze uitgaven bestaan uit een map met tal van reproducties (klein formaat) met een beschrijvende tekst. De korte inleiding vereenigd met de reproducties als aanschouwelijk materiaal, zijn wel in staat een goed idee der beide scholen te doen krijgen en de schoonheid er van te leeren begrijpen.


DE TOEGEPASTE KUNSTEN IN NEDERLAND.


      In deze serie zijn bij de firma W. L. en J. Brusse te Rotterdam verschenen: Het gezellige Binnenhuis, door C. de Lorm, met 17 afbeeldingen; Pottenbakkerskunst, door Dr. H. E. van Gelder met 31 afdeelingen en De sierende elementen van de Bouwkunst, door Jan Wils, met 24 afbeeldingen.
      Ook deze drie afleveringen zullen door tekst en illustraties bij het kunstminnend publiek weer voldoende worden geapprecieerd
      Deze beknopte, duidelijke verhandelingen zijn zoo juist geschikt schoonheid op verschillend gebied te leeren zien, en waardeeren.