Anoniem/Portugeesch blad aan Nederland gewijd

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portugeesch blad aan Nederland gewijd
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 17 januari 1936
Titel Portugeesch blad aan Nederland gewijd
Krant Het Vaderland
Jg 67
Editie Avondblad
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

PORTUGEESCH BLAD AAN NEDERLAND GEWIJD.


      Zooals reeds eerder gemeld werd, is het Jan.-nummer van het Portugeesche maandblad „O Correlo de Portugal” geheel aan Nederland gewijd.
      De eerste pagina van dit nummer bevat het portret van H. M. de Koningin omgeven door de Nederlandsche kleuren. Op bladzijde 14 vindt men er het portret van H. K. H. Prinses Juliana, van den Nederlandschen Minister van Buitenlandsche Zaken jhr. de Graeff, van den Nederlandschen Gezant te Lissabon, dr A. Loudon; op andere pagina’s het portret van den Consul-Generaal, den heer W. F. Zeegers en van den Kanselier van het Gezantschap, den heer Louis P. Schols.
      Wijders bevat het nummer artikelen over de schoonheid van Nederland o.a. over de bloembollenvelden, de polders, de kaasmarkt te Alkmaar, verlucht met foto’s. Verder een beschrijving met een twee tal foto’s van de reis van de onderzeeboot K XVIII; een fote van de Nederlandsche vliegeniers die de Australië-vlucht hebben meegemaakt, het City-theater te Amsterdam, terwijl waardeerende woorden worden gewijd aan den architect Jan Wils. Ook treft men aan het portret van dr van Balen die het boek schreef, dat de meeste Nederlanders die Portugal bezoeken kennen. „Portugal, de tuin van Europa”.
      Voorts schreef de heer F. Falcao Machado een zeer interessant artikel over Nederland.
      De Nederlandsche industrie neemt eveneens in dit nummer een belangrijke plaats in o.m. wordt de aandacht gevestigd op de Phllips-fabrieken”, „Heemaf” en andere belangrijke industrieën, instellingen en producten van Nederlandschen export.