Anoniem/Tennisbanen in het park Leeuwenbergh

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tennisbanen in het park Leeuwenbergh
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 5 september 1928
Titel Tennisbanen in het park Leeuwenbergh
Krant Het Vaderland
Jg 60
Editie, pg Ochtendblad, [1]
Genre(s) Proza
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein
TENNISBANEN IN HET PARK LEEUWENBERGH.


      In het villapark Leeuwenbergh te Voorburg zijn twee nieuwe tennisbanen aangelegd, welke een vermelding zeer zeker waard zijn. De banen, met afmetingen van 20 bij 35 M., zijn ontworpen door den bouwmeester van het nieuwe Stadion, den architect Jan Wils. De ondergrond is een draineerlaag van sintels, afgedekt met een flinke laag gemalen baksteen. In deze laag bevindt zich een stelsel van draineerbuizen, welke het water van de banen voeren naar den nabijgelegen vijver. Zelfs bij den grootsten regenval blijven deze daardoor droog. De ligging der banen is schitterend temidden van hooge, oude beuken. Last van den wind heeft men dus nooit.
      Eigenaresse van de banen is een combinatie, bestaande uit de heeren Jan Wils, M. Kropveld, directeur van de Ned. Middenstandsbank, de verffabrikant C. Fray en de bouwkundige D. J. Lucas. Hoofddoel van de banen is: eigen genoegen, maar om der wille van de exploitatiekosten en door de behoefte, welke er in het villapark Leeuwenbergh aan bestaat, hebben de heeren besloten de banen ook te verhuren. Enkele avonden van de week zijn nu al, hoewel het seizoen ten einde loopt, bezet.
      Ook komt er nog een gerieflijk clubhuis met alle gemakken. Tennissers van naam, die er gespeeld hebben, waren enthousiast over dit bescheiden werk van Jan Wils.