Anoniem/Tijdschriften/26

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tijdschriften
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 15 april 1936
Titel Tijdschriften
Krant De Gooi- en Eemlander
Jg, nr 65, 89
Editie, pg [Dag], Tweede blad, 6
Opmerkingen Han van Loghem vermeld als J.B. van Loghem
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

TIJDSCHRIFTEN


„De Nieuwe Eeuw”.


      Na het artikel „De groote dictator” door Sapiens, bespreekt Close-up enkele films o.a. „La vie Parisienne” van Siodmak en „Sanders of the river” van Zoltan Korda. Chr. de Graaff behandelt in zijn tooneelkroniek Else Mauhs als Koningin Elisabeth en „Elisabeth de vrouw zonder man” van André Josset. De muziekkroniek gaat deze week o.m. over Bach’s Matthäus Passion „Toegelicht”. Interessant is de rubriek: „Handschrift en Karakter” evenals de verhandeling Christendom in Ethiopië.


Architectura.


      Het nieuwe nummer van het bouwkundig weekblad „Architectura” is voor een belangrijk deel gewijd aan het City-theater te Amsterdam van architect Jan Wils B. N. A. De architect geeft zelf bij foto’s en teekeningen een uitvoerige technische toelichting; de redacteur A. Eibink wijdt eenige critische beschouwingen aan het bouwwerk. Verder is er het rapport van de commissie ter beoordeeling van de ingekomen ontwerpstudies van een doktershuis aan de Heerengracht te Amsterdam.


De 8 en Opbouw.


      In het architectentijdschrift „De 8 en Opbouw geeft Ir. J. B. van Loghem ditmaal een uitvoerig overzicht van een interessante lezing over „Handwerk en machine”, welke door Prof. Dr. Georg Schmidt uit Bazel te Rotterdam gehouden werd. Mart. Stam schrijft over de moderne architectonische verzorging van enkele stands op de Jaarbeurs en wijst op de groote beteekenis daarvan. I. Falkenbergh-Liefrinck wijdt een beschouwing aan een door den architect Koen Limperg ingerichte expositie.