Anoniem/Woningtentoonstelling te Stuttgart

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Woningtentoonstelling te Stuttgart
Auteur(s) Anoniem
Datum Zaterdag 23 juli 1927
Titel Woningtentoonstelling te Stuttgart
Krant Nieuwe Rotterdamsche Courant
Jg, nr 84, 201
Editie, pg Avondblad, B, 2
Opmerkingen Jacobus Johannes Pieter Oud vermeld als J.J.P. Oud, Cornelis van Eesteren als C. van Eesteren, Gerrit Rietveld als G. Rietveld, Sybold van Ravesteyn als S. van Ravesteyn
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

Woningtentoonstelling te Stuttgart.


      Namens den „Deutsche Werkbund” wordt ons gemeld:
      Tot samenstelling van het materiaal voor de internationale architectuur-expositie, welke verbondn is aan de „werkbund”-tentoonstelling „Die Wohnung” in Stuttgart, heeft de leiding zich de hulp van eenige buitenlandsche deskundigen verzekerd. Voor Frankrijk is aangewezen Le Corbusier, voor Zwitserland prof. Karl Moser, voor Italië prof. Papini, voor België Henri van de Velde, voor Holland J. J. P. Oud.
      Vastgesteld is, dat het materiaal zal worden gekozen in overeenstemming met den geest van de geheele tentoonstelling, zooals deze vooral tot uiting komt in de – in samenwerking door binnen- en buitenlandsche architecten ontworpen – „Siedlung”. Voor Holland zijn tot inzending uitgenoodigd: C. van Eesteren, G. Rietveld, Ir. S. van Ravesteyn, M. Stam, L. C. van der Vlugt, Jan Wils. De tentoonstelling wordt 23 Juli geopend.