Arnhemsche Courant/Jaargang 108/Nummer 10801/Uit de Tijdschriften

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uit de Tijdschriften
Auteur(s) Anoniem
Datum Maandag 19 september 1921
Titel Uit de Tijdschriften
Krant Arnhemsche Courant
Jg, nr 108, 10801
Editie, pg [Dag], Tweede Blad, [3]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Uit de Tijdschriften.

      Het Geïllustreerd Gemeenteblad brengt ’t portret van onzen nieuwbenoemden burgemeester Mr. S. J. R. de Monchy. J. J. van Drunen schrijft over ’t Straatverkeer en de verkeerspolitie te ’s-Gravenhage, bij eenige photo’s van verkeerspunten: R. Tepe schrijft over de toekomstige tuinstad Berg en Bosch te Apeldoorn; H. Makkink over de Alkmaarsche huishoud- en industrieschool; Frans Vermeulen over de oude Ermelosche kerk. Van W. C. van Meurs een artikel over Overheidsbemoeiing en het vervolg van zijn artikel over het woningvraagstuk te ’s-Gravenhage.

      Het Getij brengt verzen van J. Slauerhoff; Theo van Doesburg schrijft over de zomerexpositie van beeldende kunst te Berlijn; J. M. Hondius en Constant van Wessem over de Duitsche romantici omstreeks 1800; G. A. Suermondt schrijft over de Openluchtvoorstelling van Britannicus te Arnhem.

      De Gracieuse bevat wenken voor de verzorging der huid na de verwoestingen die de vacantie wellicht heeft aangericht. Verder najaarscostuums en capemantels, manteljaponnen en verschillende modellen voor huisdracht. Verder verschillende handwerken.

      Onze Vloot wijdt artikelen aan den nieuwbenoemden en den heengeganen Minister van Marine; door W. van Rede en de Redactie wordt van gedachten gewisseld over de quaestie der kruisers „Java” en „Sumatra” en over de Vlootplannen.

SPORTTIJDSCHRIFTEN

      Het Turnblad opent deze week met een foto van den aankomst van Mr. A. J. A. A. Baron van Heemstra als Gouverneur van Suriname.
      Voorts bevat het blad de volgende artikelen: De lichamelijke opvoeding in Suriname; Training door J. M. Scheffer, het waterspringen door C. . Versteeg Wzn.; de Zwemwedstrijden van den Stichtschen Turnkring; aan eenzamen of zich eenzaam voelenden, door Jo van der Loep en het 20-jarig bestaan der T. V. „IJmuiden”.

      In Auto-Leven schrijft Mr. L. van Gigch Jr. een artikel over recht en autoleven. Jerome Mertens houdt In zijn nieuwe rubriek een causerie over gereedschappen en vereersongelukken.
      Voorts is een artikel gewijd aan de General Motorsexport company en het concours internationaal de tourisme. Vervolgens nog een verslag van de automobiel-wedstrijden in Italië en een artikel van Leo Faust over de Parijsche salon.

      In de September-aflevering van de Motorwereld zijn een aantal fraaie foto’s van de wedstrijden om de Grand Prtx afgebeeld. Men ziet foto’s van de start der automobielen, het vertrek der motorrijders, beelden uit den wedstrijd en portretten van een aantal bekende rijders. Voorts bevat het tijdschrift een verhaal van een reis met Indian en zijspan naar Zuid-Beieren, een vertelling van C. F. van Dam „Benzine-doop” getiteld, portretten van motorrijders op de T. W. E. M., een praatje over vrachtautomobielen, een artikel „Van over de grenzen” en een technische beschouwing van J. Tendeloo over de „Pierce Arrow”.

      De Revue der Sporten bevat foto’s van het Koninklijk bezoek aan het Sparta-stadion te Rotterdam, den tenniswedstrijd Nederland–Engeland te Noordwijk, de Europeesche weikampioenschappen te Amsterdam, kiekjes van hippische sport uit Engeland en automobilisme uit Frankrijk. Leo Lauer heeft een gedicht gewijd aan den eeuwigen jongen sport-opa van der Vet en S. Kalff schrijft iets over athletiek.