Bredasche Courant/Jaargang 139/Nummer 68/Tijdschriften

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tijdschriften
Auteur(s) Anoniem
Datum Donderdag 21 maart 1929
Titel Tijdschriften
Krant Bredasche Courant
Jg, nr 139, 68
Editie, pg [Dag, 3]
Bredasche Courant vol 139 no 068 Tijdschriften.jpg
Opmerkingen Jannes Gerhardus Wattjes vermeld als Wattjes, Le Corbusier als Le Corbussier, Pierre Chareau als Chareau
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Tijdschriften.

HET BOUWBEDRIJF.

      Uitgave van Moorman’s Peridieke Pers, den Haag.

      De jongste aflevering geeft als hoofd artikel „De Nieuwe Bouwkunst” van prof. Wattjes, waarin deze uiteenzet hoe de invloed van Le Corbussier, wiens werk, zooals de schr. zegt „blijk geeft van een innerlijken drang naar de schepping van nieuwe schoonheid en van een scheppend kunstvermogen, dat dien drang kan bevredigen”, hoe langer hoe meer toeneemt.
      Verder een bespreking, met mooie kiekjes afgewisseld, van de Sint Jeroenschool aan de Oltmanstraat alhier; en heel wat nieuws in woord en beeld op het gebied van landhuisbouw in Zweden Van Theo van Doesburg een aardig geïllustreerd artikel over de „aubette” te Straatsburg.

HET BINNENHUIS.

      Uitg. v. Moorman’s Periodieke Pers, den Haag.

      Dit nummer geeft een artikel van Theo van Doesburg over de beelding van het interieur, naar werk van architect Chareau te Parijs met aardige kiekjes. Verder o.m. een ontwerp van een eetkamer van B. J. van Pelt uitgevoerd door de meubelfabriek J. C. Jansen, R’dam.

NEERLAND’S INDIË.

      Uitg.mij. „Elsevier”, A’dam.

      Van dit nieuwe tijdschrift verscheen de 2e afl. die zich op waardige wijze bij de eerste aansluit. Vervolgd wordt het Aardrijkskundig Overzicht, waarmee begonnen wordt met hoofdstuk II, Volken en Volksinstellingen door prof. T. J. Bezemer.