Dagblad van Zuidholland en 's Gravenhage/Jaargang 205/Nummer 133/De belangstelling in onze tentoonstelling van schoone kunsten wordt nog dagelijks grooter

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De belangstelling in onze tentoonstelling van schoone kunsten wordt nog dagelijks grooter. [...]
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 7 juni 1872
Titel Binnenland. Residentie-nieuws. 6 Junij. De belangstelling in onze tentoonstelling van schoone kunsten wordt nog dagelijks grooter. [...]
Krant Dagblad van Zuidholland en 's Gravenhage
Jg, nr 205, 133
Editie, pg [Dag], 530
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

      De belangstelling in onze tentoonstelling van schoone kunsten wordt nog dagelijks grooter. Zij uit zich niet alleen in een druk bezoek, maar ook in het aankoopen van een aanzienlijk aantal schilderijen, zoo door particulieren als door de commissie, die daartoe in de gelegenheid wordt gesteld door een ruime deelneming in de verloting.
      HH. MM. de Koning en de Koningin en de overige leden van het Vorstelijk Huis gingen ook hier weder voor en gaven door Hun ruime deelneming in de verloting wederom buitengewone blijken van Hun gewaardeerde belangstelling.
      Sedert onze vorige opgaaf werden nog door particulieren aangekocht: „In de duinen te Dongen” van J. C. K. Klinkenberg te ’s Gravenhage; „Dooi weder” van Louis Apol te ’s Gravenhage; „Verpoozing” en „Op den dijk te Eemnes”, beiden van H. R. van der Flier te Baarn en „Een haan en kippen in het duin” van mej. Louise van der Beek te ’s Gravenhage.