Naar inhoud springen

De Avondpost/Jaargang 42/Nummer 13130/Avondeditie/Guldensporenslag

Uit Wikisource
‘Guldensporenslag. Herdenking in Hotel De Witte Brug’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit De Avondpost, donderdag 8 juli 1926, Avondeditie, [p. 4]. Publiek domein.
[ 4 ]

Guldensporenslag.

HERDENKING IN HOTEL DE WITTE BRUG.

De centrale herdenking van den Guldensporenslag door het Verbond van Vlaamsch-Hollandsche Vereenigingen in Holland, zal dit jaar hier ter stede plaats hebben op Zaterdag 10 Juli a.s, in het hotel De Witte Brug.
Des middags om twee uur is er een bijeenkomst van Vlamingen en Noord-Nederlanders, waarna een gemeenschappelijke maaltijd plaats heeft.
Des avonds om half acht heeft de herdenking van den Guldensporenslag plaats met een rede van mr. P. W. de Koning, voorzitter Van den Dietschen Bond.
Het muzikale gedeelte van den avond is ontleend aan werkeh van den Vlaamschen toondichter Peter Benoit, wiens nagedachtenis men ter gelegenheid van het feit, dat hij voor 5 jaren overleed, op deze bijeenkomst wenscht te eeren.
Een koor, voor dit doel samengesteld en bestaande uiteen dertigtal dames en heeren, zal verschillende werken van Benoit ten gehoore brengen, o. a. Drama Christi en, als slotkoor, De Leye. Als solisten treden op mej. Jo Houtman, sopraan (’s-Gravenhage) en de heeren F. van Schoor, bariton, (Rotterdam) P. van den Oever, tenor, en Ruprecht van der Spurt, klavier, beiden te ’s-Gravenhage.
De leiding van het muziekale gedeelte is in handen van den Vlaamschen toondichter, Lieven Duvosel.