De Maasbode/Jaargang 70/Nummer 28127/Ochtendblad/Tentoonstelling ex libris en gelegenheidsgrafiek

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tentoonstelling ex libris en gelegenheidsgrafiek
Auteur(s) Anoniem
Datum Zonsag 24 juli 1938
Titel Tentoonstelling ex libris en gelegenheidsgrafiek
Krant De Maasbode
Jg, nr 70, 28127
Editie, pg Ochtendblad, eerste blad, 3
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

TENTOONSTELLING EX LIBRIS EN GELEGENHEIDSGRAFIEK.

      Zaterdagmiddag had in het gemeentelijk museum te Roermond de opening plaats van een tentoonstelling van ex libris en gelegenheidsgrafiek. De opening, welke verricht werd door mr. P. Reijmer, burgemeester van Roermond, werd o.m. bijgewoond door den heer Cuypers, den zoon van den stichter van dit museum, majoor Ham, garnizoenscommandant, de leden van de museumcommissie en talrijke kunstschilders, uitgevers en andere belangstellenden.
      Na een inleidende toespraak door den heer Huismans, voorzitter van de Stedelijke Museumcommissie hield burgemeester Reijmer de openingstoespraak, waarin hij o.m. zeide, dat een cultureele instelling als het gemeentelijk museum steeds de groote belangstelling van het gemeentebestuur geniet. Verder betuigde hij zijn dank aan ir. E. Strens uit Den Haag, die door omstandigheden verhinderd was, deze opening bij te wonen.
      Ingenieur Strens heeft met groote bereidwilligheid zijn bekende verzameling ex-libris voor deze tentoonstelling tijdelijk ter beschikking gesteld.
      Nadat aan mevr. Reijmer bloemen geoffreerd waren, hebben de genoodigden een rondgang gemaakt.