De Telegraaf/Jaargang 23/Nummer 9046/Avondblad/Tram Roermond-Kessenich

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tram Roermond—Kessenich
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 4 juni 1915
Titel Tram Roermond—Kessenich
Krant De Telegraaf
Jg, nr 23, 9046
Editie, pg Avondblad, Tweede Blad, 6
Opmerkingen Cornelis Lely vermeld als Lely, Charles Ruijs de Beerenbrouck als Ruys de Beerenbrouck
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Tram Roermond—Kessenich.

      Men meldt ons uit Roermond:
      Donderdagmiddag werd een proefrit gehouden naar de Belgische grens, in tegenwoordigheid van mr. Van der Meulen, vertegenwoordiger van den minister van Waterstaat, dr. Lely, den commissaris der Koningin in Limburg, jhr. Ruys de Beerenbrouck, leden van Ged. Staten, militaire- en burgerlijke autoriteiten, de commissarissen van de tram en tal van genoodigden.
      De ongeveer 17 K.M. lange lijn werd zonder oponthoud afgelegd tot Ittervoort-grens; in de onmiddellijke nabijheid aan den overkant op Belgisch grondgebied, stonden de Duitsche posten. De Kon. Harmonie uit Thorn speelde te Ittervoort eenige nummers, waarna jhr. mr. E. van Afferden in een welsprekende rede het ontstaan van deze tram, waarover reeds vóór 25 jaar sprake was, schetste.
      De commissaris der Koningin sprak een woord van dank, zich verheugend over dezen nieuwen verkeersweg in Limburg.
      Om half vijf werd de terugrit aanvaard door de met vlaggen versierde dorpen, welker inwoners zich langs de tram hadden opgesteld.
      In Roermond werd den genoodigden nog een concert aangeboden in den tuin der Kon. Harmonie, en welk concert ook eenigen tijd door den commissaris der Koningin werd bijgewoond.
      Zoodra het staatstoezicht de lijn heeft goedgekeurd, zal ze in gebruik genomen worden, zeer ten behoeve en genoegen van de bewoners der geïsoleerde streek.