De Telegraaf/Jaargang 24/Nummer 9380/De Onafhankelijken

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Onafhankelijken
Auteur(s) Anoniem
Datum Zondag 7 mei 1916
Titel De Onafhankelijken
Krant De Telegraaf
Jg, nr 24, 9380
Editie, pg [Dag], Tweede blad, 7
De Telegraaf vol 024 no 9380 article 001.jpg
Opmerkingen Adrianus Rutger Ophorst vermeld als Ophorst, Herman Gouwe als A.H. Gouwe, Herman Heijenbrock als Heyenbrock, Johan Thorn Prikker als Thorn Prikker, Thérèse Schwartze als Th. van Duyl-Schwartze, Conrad Kickert als C. Kickert
Brontaal Nederlands
Bron kranten.delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

De Onafhankelijken.

      Zaterdagmiddag om half-drie werd in ’t gebouw, aan den Amstelveenschenweg, de 7de jury-vrije tentoonstelling der Onafhankelijken” geopend. De voorzitter wees op enkele veranderingen in de schikking der doeken, die thans in groepen [ver]deeld hangen volgens hunne k[unstrichtin]g en bracht een woord van dank aan generaal Ophorst, die ook deze tentoonstelling met zijn aanwezigheid vereerde.
      Onder de inzendingen, gedeeltelijk van uitgenoodigden, merkten wij de bekende namen op van: Kees van Dongen, A.H. Gouwe, Joan Colette, Heyenbrock, Martin Monnickendam, Jan Toorop, Thorn Prikker, Veldheer, Lizzy Ansingh, mevr. Th. van Duyl–Schwartze, C. Kickert, D. Smorenberg e.a.
      De beeldhouwer H. A. van den Eynde geeft fragmenten van zijn werk aan het Scheepvaarthuis, verdere plastiek van J. C. Altorf, Georgine Schwartze, J. Vermeleren e.a.
      De tentoonstelling blijft gedurende de maanden Mei en Juni geopend.