De Tijd/1885/Nummer 11590/Rotterdam, 28 Aug.

Uit Wikisource
‘Rotterdam, 28 Aug.’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit De Tijd, maandag 31 augustus 1885, [Eerste Blad], [p. 2]. Publiek domein.

[ Eerste Blad, 2 ]Rotterdam, 28 Aug. Gisteren heeft de eerste zitting plaats gehad van de XVIe vergadering der Nederlandsche Juristen-Vereeniging. Voorzitter is mr. G. De Vries; secretaris mr. A. P. T. Esysell; onder-voorzitters zijn mr. A. A. De Pinto en mr B. P. Van Verschuer; onder-secretarissen mr. Rombach en mr. Stuart.
Het behandelde vraagpunt luidde:
„Is aanvulling wenschelijk van de wettelijke bepalingen omtrent den voorrang tusschen schuldeischers, ten einde mogelijk te maken het toekennen van voorrang:
a. aan toekomstige schuldeischers en aan houders van papier aan toonder?
b. op toekomstige activiteiten?”
Daarover was praeadvies uitgebracht door de heeren prof. T. M. C. Asser en mr[.] Hingst en voerden het woord de heeren Levy, Aug. Philips, Van Nierop, mr. A. Heemskerk, Th. Goudsmit, De Pinto en de voorzitter.
De verschillende vragen, waarin de quaestie gesplist werd, werden allen met groote meerderheid van de 52 tegenwoordige leden bevestigend beantwoord.
— De inspecteurs en onder-inspecteurs van politie alhier hebben zich, met het oog op de vele en vermoeiende diensten, die van hen gevorderd worden, tot den Gemeenteraad gewend om een verhooging hunner jaarwedde.