De Tijd/Jaargang 96/Nummer 31710/Ochtendblad/Bredasche Kunstkring

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bredasche Kunstkring
Auteur(s) Anoniem
Datum Zondag 16 februari 1941
Titel Bredasche Kunstkring
Krant De Tijd
Jg, nr 96, 31710
Editie, pg Ochtendblad, [9]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

BREDASCHE KUNSTKRING

      De Bredasche Kunstkring, vereeniging van Noord-Brabantsche Kunstenaars, heeft van 15 Febr. tot 2 Maart een z.g. verkoopstentoonstelling georganiseerd. Het bestuur van het Stedelijk Museum stelde hiervoor de bovenzaal van het museum-gebouw aan de Groote Markt beschikbaar.
      Bij ontstentenis van den voorzitter heeft de secretaris, de heer H. G. Ontrop deze tentoonstelling Zaterdagmiddag geopend.
      Bij wijze van uitzondering zijn op deze expositie, die ongeveer 60 werken telt, ook reeds tentoongestelde stukken aanwezig. Onder de aanwezige olieverfwerken en aquarellen vinden we dan ook verscheidene oude bekenden van vroegere exposities van den Kring terug.
      De meeste leden hebben werken ingezonden zooals R. Reskowski, die wederom eenige Brabantsche landschappen toonde; ook enkele fraaie landschappen van Jan Strube vallen er te bewonderen terwijl André Verhorst o.m. een tweetal gezichten op de Drunensche Heide op de tentoonstelling bracht.
      Naast zijn „Kinderkopje” en „Kind” heeft Paul Windhausen een fraai gezicht op de Haven van Breda geëxposeerd, een werkje in olie dat algemeen de aandacht trok.
      Van de exposeerende leden noemen we nog Hohmann, C. van Koolwijk, Gerrit de Morée en H. Ontrop.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (17 februari 1941) ‘Bredasche Kunstkring’, De Tijd, Avondblad, p. 7.