De Tijd/Nummer 10430/Kerknieuws

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kerknieuws
Auteur(s) Anoniem
Datum Donderdag 27 oktober 1881
Titel Kerknieuws
Krant De Tijd
Jg, nr ?, 10430
Editie, pg [Dag], Tweede Blad, [1]
Opmerkingen Jean Antoine Oor vermeld als J.A. Vor, Henri Scheen als Scheen
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

KERKNIEUWS.

      Werfertshoeve, 25 Oct. De parochiekerk van den St Werenfridus is dezer dagen verrijkt geworden met een [onleesbaar] en links van den expositietroon en onder de altaartafel aangebracht, als de verheerlijking van Christus op den Thabor, de verschijning van den Verlosser, na Zijn verrijzenis, aan de apostelen in tegenwoordigheid van Thomas, en het offer van Melchisedech, zijn schoon en krachtig gebeeldhouwd.
      De nieuwe communiebank van amerikaansch notenhout met een tafel van wit marmer, versierd met basreliefs en dooreengevlochten druiventrossen, uitmuntende door snijwerk, is waarlijk een kunststuk. En zoowel het altaar als de communiebank winnen in kracht door een nieuwen schoonen parketvloer.
      Deze kunststukken zijn vervaardigd in het atelier van den heer J. A. Vor, te Roermond, wien lof en eer toekomen voor zijn werken, evenals den heer H. Scheen voor de polychromie. De offervaardige liefde van de parochianen van Werfertshoeve voor de glorie van Gods huis schittert weder in deze geschenken door.