De Tijd/Nummer 13325/Kerknieuws

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kerknieuws
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 26 mei 1891
Titel Kerknieuws
Krant De Tijd
Jg, nr ?, 13325
Editie, pg [Dag], [2]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

KERKNIEUWS.

      Zijne Doorluchtige Hoogwaardigheid Mgr P. Leijten, bisschop van Breda, heeft op Quatertemper-Zaterdag, den 23n dezer, in de kapel van het Groot-Seminarie te Hoeven de Tonsuur en mindere orden toegediend aan de heeren : A. H. Van Dijk, A. M. C. Van Waesberghe, E. C. M. De Nijs, W. A. J. M. Verhoeven, C. M. J. Van den Muysenbergh, J. H. C. M. Laane en J. M. Lips; het sub-diaconaat aan de eerw. heeren: C. E. Bleijenbergh, J. C. Buijsrogge, A. J. Vreugde, A. A. G. Vermeulen en J. W. M. Van der Bom, van het Seminarie, en aan den eerw. pater van de Congregatie des Allerheiligsten Verlossers J. Tétard; het diaconaat aan de eerw. heeren: P. Van Tetering, C. A. Verstegen, H. G. M. Schrauwen, E. Ongenae, P. J. C. S. Adan en A. L. J. Van der Maden, van het Seminarie, en aan de eerw. paters van de Congr. des Allerh. Verlossers V. Couttier en Ch. Mandru, en het priesterschap aan de eerw. heeren: A. J. Smits, A. C. Van Gastel, C. Mulders, A. J. M. Pillot, P. J. Buijsrogge en J. A. Staal.

      Z. D. Hoogw. Mgr F. A. H. Boermans, bisschop van Roermond, diende Zaterdagochtend in de kerk van het seminarie te Roermond het H. diaconaat toe aan de eerw. heeren: L. Bartels, van Ven lo,E. Geenen, van Heithuizen, W. Goossens, van Berg en Terblijt, J. Jongen, van Schaasberg, A. Kengen, van Geulle, E. Klinkum, van Maastricht, H. Kreijelmans, van Nederweert, H. Kreutzer, van Heerlen, A. Leewens, van Einighausen, H. Poels, van Venraai, L. Prevoo, van Valkenburg, H. Rongen, van Maastricht, L. Savelberg van Heerlen, L. Stassen, van Hulsberg, J. Steinbusch, van Wittem, J. Van Aken, van Venlo, J. Vencken, van Papenhoven, J. Windhausen, van Waldniel, G. Wouters, van Weert, allen uit het Seminarie; aan de eerw. fraters F. Bianchi, G. Bloem, J. Van Breda, H. Cornelisse, F. Van Eenbergen, J. Eickholt, R. Giesen, C. Haanen, M. Heijkers, L Hoohenboom, P. Lam, J. De Lange, M. La Rose, A. Looijaard, F. Megens, A. Meijer, A. Peeters, G. Van Rooijen, J. Schalkwijk, uit het Minderbroederklooster te Weert; verder aan de eerw. fraters A. Van Poppel en F. Verasdonk, uit het klooster der Trappisten te Lilbosch (Echt), en aan de eerw. heeren J. Frioux, P. Audran, F. Martiel en G. Houben, uit het klooster der Paters van het Gezelschap van Maria te Schimmert.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (30 mei 1891) ‘Nederland. Officieele Berichten. Z. D. H. mgr. F. A. H. Boermans, bisschop van Roermond, heeft Zaterdag in de kerk van het seminarie aldaar het H. Diaconaat toegediend aan de eerw. heeren [...]’, Venloosch Weekblad, jrg. 29, nr. 22, Eerste Blad, [p. 1] (gedeeltelijk).
  • Anoniem (30 mei 1891) ‘Provinciaal nieuws enz. Verleden Zaterdag morgen diende Z. D. H. Mgr. Boermans, Bisschop van Roermond, in de kerk van het groot seminarie aldaar het H. diakonaat toe aan de eerw. heeren: [...]’, Venloosche Courant, 1e blad, [p. 2] (gedeeltelijk).