De Tijd/Nummer 20165/"St. Gerarduskalender" en "Volksmissionaris"

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
„St. Gerarduskalender” en „Volksmissionaris”
Auteur(s) Anoniem
Datum Zaterdag 27 december 1913
Titel „St. Gerarduskalender” en „Volksmissionaris”
Krant De Tijd
Jg, nr ?, 20165
Editie, pg [Dag], [eerste blad], [3]
Opmerkingen Heinrich Windhausen vermeld als H. Windhausen, Willem Marinus van Rossum als Kardinaal Van Rossum
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

„St. Gerarduskalender” en „Volksmissionaris”

      De abonné’s van het zoo aantrekkelijke tijdschrift der paters Redemptoristen »De Volksmissionaris« ontvingen dezer dagen den nieuwen kalender voor 1914. Deze »St. Gerarduskalender« munt, te midden van de vele hardkleurige, onaethetische kalenders, uit door ’n mooi schild, waarop in fraaien kleurendruk een tafreel uit ’t leven van den heilige door H. Windhausen is gereproduceerd.
      De zacht-ineenvloeiende kleuren werken zeer decoratief en vooral op een donkergetint behang zal deze kalender een wezenlijk sieraad voor de huiskamer zijn. De uitvoering van het schild staat op gelijke hoogte als die der platen, welke »de Volksmissionaris« zoo vaak verluchten.
      Dit tijdschrift opent zijn nieuwen – reeds 35en – jaargang met de reproductie naar een portret van Kardinaal Van Rossum, tijdens diens verblijf in ons land, door denzelfden Roermondschen kunstschilder H. Windhausen vervaardigd. Als eigenhandig schrijven van Z.Em. staat er bij gedrukt: »Aan de Redactie en Administratie en al de lezers van »de Volksmissionaris« gods rijksten zegen met bijzondere bescherming van de Onbevl. Maagd en Moeder Gods Maria! † W. M. Kard. van Rossum C.s.s.R.«