De Zuid-Limburger/Jaargang 4/Nummer 29/Venlo

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘Venlo’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit De Zuid-Limburger, donderdag 3 februari 1898, [p. 3]. Publiek domein.

[ 3 ]  VENLO. Onze vroegere stadgenoot, de heer H. Theunissen, thans sergeant bij O. I. Leger, die bij een aanval op Atjeh door drie kogels getroffen werd, heeft zijn familie bericht, dat hij van de bekomen verwondingen in zooverre hersteld is, dat hij denkt goedgekeurd te worden voor den verderen dienst.
 — De vergadering voor den optocht Maandag avond in Café Suisse gehouden was druk bezocht. De president van den ooptocht deelde mede, dat al de muziekgezelschappen van de stad hunne medewerking hadden toegezegd. Verder hoorde men, dat nog meerdere vereenigingen wenschten deel te nemen.
 Er zal een lijst ter inteekening cirkuleeren, die in de welwillendheid van het publiek werd aanbevolen, daar zonder den financieelen steun der burgerij niets degelijks tot stand kan gebracht worden.
 De heer Thywissen deelde nog mede, dat in het vervolg iederen Maandag en Donderdag vergadering zou zijn, ten einde voorkomende moeilijkheden aangaande den optocht uit den weg te ruimen.
 — Dinsdag lag er alhier een schip in de Maas, beladen met mosselen. De drukte, die aan de losplaats heerschte, was buitengewoon. De liefhebbers van mosselen konden hun hartje eens ophalen.