Haagsche Courant/Nummer 6393/Leger en marine

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘Leger en marine’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Haagsche Courant, woensdag 6 januari 1904, eerste blad, [p. 1]. Publiek domein.
[ eerste blad, 1 ]

LEGER EN MARINE.


 De kapitein-kwartierm. F. C. Broeksma, van bet 3e reg. huzaren, wordt, mei ingang van 11 Januari, overgeplaatst bij het 2e reg. inf., terwijl de kapitein-kwartierm. J. H. K. M. van Kesteren, van het 2e reg. inf., op genoemden datum wordt overgeplaatst bij het 3e reg. huzaren.
 De kapitein der inf. A. van Sliedregt, gedet. bij de 2e afd. van het departement van Oorlog, heeft verzocht van deze det. te worden ontheven.
 De 1e-luitenants plaatselijke adjudanten R. I. le Bron de Vexela te Nijmegen en W. C. A. Veldman te den Helder zullen binnenkort van standplaats verwisselen.
 De 1e-luitenant der inf. J. Alma zal, na ontheffing van zijn det. bij de Militaire Verkenningen alhier, worden overgeplaatst van het 4e naar het 5e reg. inf.
 De 1e-luitenant R. C. Bakker, van het 6e reg. inf., wordt 1 Februari gedet. bij de militaire verkenningen alhier.
 De 1e-luitenant J. H. Reinders en de 2e-luitenant J. A. van Helden Tucker, van het 1e en 6e reg. inf., zijn tot 1 December gedet. bij de militaire verkenningen alhier.
 De 2e-luitenants J. H. Strick van Linschoten en A. W. F. Koningsfeld, van het 1e reg. inf., de 1e-luitenant J. N. van den Berg en de 2e-luitenant E. F. W. C. Standenmaijer, van het 9e reg. inf., keeren den 15n van hier naar het garnizoen terug.
 De officier van gez. 2e kl. G. W. Bolland, van het Militair Hospitaal te Utrecht, is overgeplaatst bij het Militair Hospitaal te Bergen-op-Zoom.
 De benoemde klerk bij ’s Rijks werven H. A. van Vliet wordt met 1 Februari geplaatst bij ’s Rijks werf te Hellevoetsluis.
 Het verlof naar Europa van den officier van gez. 1e kl. (kapitein) F. L. M. Schut, van het O.-I. leger, dat einde Februari eindigt, is met 6 maanden verlengd.
 De 2e-luitenant D. C. de Groot, van de inf. O.-I. leger, wordt 16 Januari gedet. bij het Kol. Werfdepôt.
 Gedurende 1903 zijn bij het Kol. Werfdepôt uitgezonden: naar Oost-Indië 954, naar Suriname 24 en naar Curaçao 8 man, terwijl het contingent was vastgesteld resp. op 2160, 90 en 20 man.